Euro NCAP a testat 8 modele noi. Toate au primit 5 stele! (Video)

O raritate se întâmplă în cel mai recent test de siguranţă realizat de către cei de la Euro NCAP – toate automobilele testate au primit calificativul maxim de 5 stele! Şi nu este vorba despre 3-4 modele ci un total de 8 modele noi, toate cu rezultate excelente! Acestea sunt Volvo XC60, Volkswagen T-Roc, Mitsubishi Eclipse Cross, Skoda Karoq, Citroen C3 Aircross, Opel Crossland X, Seat Arona şi Volkswagen Polo.
Noul Volvo XC60 a devenit cel mai sigur automobil testat în 2017, având un calificativ aproape perfect de 98% pentru siguranţa adulţilor! În ciuda scorului mare, în testul cu o acoperire totală a părţii frontale pasagerul spate a indicat o protecţie marginală a pieptului. S-a luat în calcul şi sistemul de frânare autonomă, care a evitat impactul cu pietonul la o viteză de până la 60 km/h şi a redus severitatea acestuia la o viteză de până la 60 km/h în cazul în care pietonul sare de după o maşină parcată. Impactul cu automobilele a fost evitat la viteze de până la 80 km/h.
Noul Volkswagen T-Roc a arătat o protecţie surprinzător de bună în ciuda gabaritelor compacte, cedând lui XC60 doar 2% la siguranţa adulţilor, care au avut o protecţie bună sau adecvată. Copii de la interiorul lui T-Roc au parte de o protecţie bună, în timp ce evitarea impactului cu pietonul a fost realizată la viteze între 35 şi 55 km/h, în dependenţă de scenariu.
Un alt SUV compact, Mitsubishi Eclipse Cross, a indicat o protecţie bună a adulţilor, cedând doar la protecţia pieptului pasagerului spate în cazul impactului frontal cu o acoperire totală, care a fost marginală. Protecţia gâtului copilului de 10 ani a fost slabă, iar pentru aceasta a fost redus punctajul pentru siguranţa copiilor. Eclipse Cross a excelat la siguranţa pietonilor, datorită părţii frontale „moi”, dar performanţa sistemului de frânare autonomă a fost un pic mai slabă.
Noua Skoda Karoq a avut rezultate bune, însă şi ea a oferit o protecţie marginală a pieptului pasagerului spate în cazul impactului frontal cu o acoperire totală, precum pe XC60 şi Eclipse Cross. În regiunea gâtului copiilor de 10 şi 6 ani a fost indicată o protecţie marginală, iar pieptul copilului de 6 ani a indicat o protecţie slabă la impactul frontal cu o acoperire de 40% a părţii frontale. Sistemul frânării autonome a demonstrat o performanţă bună, evitând impactele în diverse scenarii.
Siguranţa adulţilor la bordul noului Citroen C3 Aircross a fost predominant adecvată. Probleme majore au existat în regiunea gâtului pasagerului spate în timpul impactului spate, fiind înregistrată o protecţie proastă. În schimb protecţia copiilor de la bord a fost bună, iar pentru siguranţa pietonilor au fost scăzute punctele din cauza sistemului de frânare autonomă care este oferit doar opţional.
Fiind creat pe platforma lui Citroen C3 Aircross, noul Opel Crossland X a indicat o siguranţă apropiată, excelând doar la siguranţa copiilor şi cedând la siguranţa pietonilor şi la sistemele de siguranţă. SUV-ul celor de la Opel a moştenit aceeaşi problemă cu protecţia proastă a gâtului pasagerului spate în timpul impactului spate. Sistemul frânării autonome, de asemenea, nu a fost luat în calcul, pentru că este opţional.
Testul SUV-urilor la siguranţă continuă cu modelul Seat Arona. Pentru că este structural identică modelului Ibiza, noua Arona a primit automat calificativele obţinute anterior în testele de siguranţă a modelului Ibiza. Potrivit celor de la Euro NCAP au fost realizate şi unele teste suplimentare, în zonele unde cele două modele spaniole diferă. Doar la siguranţa copiilor şi pietonilor Arona a devansat-o pe Ibiza. În video însă, apare Ibiza…
Ultimul model din acest test este şi singurul hatchback – noul Volkswagen Polo. Siguranţa adulţilor este bună, însă cea a copiilor puţin a şchiopătat din cauza protecţiei marginale a gâtului copilului de 10 ani la impactul frontal cu o acoperire de 40% a părţii frontale. Sistemul de frânare autonomă a indicat performanţe bune, evitând impactul sau reducând forţa impactului cu pietonul sau un vehicul.
0
2,650
GALERIE VIDEO (8 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!