Geely: planuri mărețe pentru Lotus și automobile zburătoare! (Video)

După ce a procurat branduri renumite, precum Volvo, Lotus și Proton, se pare că chinezii de la Geely nu doresc să se oprească aici și au planuri uimitoare pentru viitor! Astfel, gigantul ZhejiangGeely Holding Group a achiziționat compania de origine americană Terrafugia, ce intenționează să scoată pe piață primul automobil zburător deja în anul 2019!
Geely va investi masiv în compania din Massachusetts, iar pentru anul 2025 este preconizat un vehicul ce va putea decola și ateriza vertical. Totodată, șefii și inginerii Terrafugia își vor păstra posturile, iar Geely îi va asigura cu investiții. Conform planurilor de expansiune și dezvoltare, Terrafugia deja și-a triplat echipa inginerilor!
În același timp, Lotus a făcut lumină asupra planurilor sale pentru următorii ani. Ca și în cazul celor de la Volvo și Terrafugia, Geely nu intenționează să influențeze ideologic dezvoltarea brandului, ci asigură investițiile necesare pentru dezvoltare.
Așadar, anul următor cei de la Lotus urmează să facă publice planurile sale pentru următorii zece ani însă, de curând, șeful Lotus, Jean-Marc Gales a declarat pentru Top Gear că compania intenționează să prezinte un automobil cu totul nou în anul 2020. Viitoarele Lotus se vor deosebi de modele actuale din gama britanicilor (Elise, Evora și Exige), dar vor rămâne fidele tradițiilor, având dimensiuni compacte, greutate minimă și senzații tari de condus. Pe viitor Lotus va crea propriul crossover și va produce vehicule electrice.
Odată cu achiziționarea companiei Volvo de către Geely, suedezii au scos pe piață mai multe modele de producție proprie, cum ar fi noile Volvo XC90, XC60, XC40, S90 și V90, care au un succes deosebit. Același lucru îi așteaptă în viitor pe cei de la Lotus și Terrafugia?
0
2,914
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!