Great Wall a prezentat SUV-ul Wey P8 cu propulsie hibridă!

Brandul Wey, ce aparţine producătorului chinez Great Wall, a împlinit un an de la înfiinţare şi, cu această ocazie, a adus la Salonul Auto de la Guangzhou SUV-ul de serie Wey P8. Noul P8 nu este doar cel mai mare SUV, ci şi primul model, din gama tânărului producător, ce a primit propulsie hibridă.
La o primă vedere, design-ul exterior Wey P8 poate trezi suspiciuni de plagiat, partea frontală pare a fi o combinaţie dintre Audi Q3 şi design-ul celor mai recente SUV-uri Mazda cu grila radiatorului preluată de la Lexus. Şi totuşi e o practică normală în industria auto contemporană care devine tot mai unificată, până la urmă nu putem numi noul Wey P8 o copie pură. Cert este faptul că noul model chinez arată bine, mai ales la posterior.
Deloc rău stau lucrurile şi la habitaclu. P8 a primit un bord minimalist, planşă de bord digitală de 12.3 inci şi prize de aer rotunde cu design propriu. Pe tunelul central sunt situate comenzile sistemului multimedia, care este prezentat de un ecran de 9 inci. Wey P8 mai este dotat cu un şir de asistenţi pentru şofer: sistem de frânare autonomă, cruise-control adaptiv, sistem de menţinere a benzii de circulaţie, sistem de urmărire a unghiurilor oarbe şi camere de luat vederi la 360 grade!
Cel mai interesant este, însă, substratul tehnic. Wey P8 este construit pe platforma chinezilor Pi4 (Plug-in Intelligent 4WD) şi a primit o propulsie hibridă, compusă dintr-un motor turboaspirat de 2.0 litri, şi două motoare electrice situate pe ambele punţi. Puterea totală a SUV-ului constituie 340 CP şi 520 Nm! Motorul se cupleză la o cutie robotizată cu 6 trepte. Viteza de 100 km/h P8 o atinge în 6.5 secunde, iar consumul mixt nu depăşeşte 2.5 litri! Mai mult, P8 poate parcurge până la 50 km în regim electric!
Aparent, nimic revoluţionar, dar nu şi pentru chinezi. Noul Wey P8 atestă încă o dată că industria auto chineză se dezvoltă cu paşi enormi, iar Wey P8 dă dovadă de toate calităţile pe care trebuie să le aibă un automobil de talie mondială! Chiar şi aşa, în viitorul apropiat Wey nu planifică să comercializeze modelele sale pe alte pieţe decât cea chineză.
0
3,419
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!