Honda dezvăluie noul "baby-NSX" - modelul Sports Vision GT! (Video)

Acum câţiva ani pe internet au apărut imaginile de patent al unui model dinamic Honda, care a fost botezat drept „baby-NSX”, fiind mai compact decât sport-car-ul hibrid al producătorului nipon. Fanii din lumea întreagă îl vedeau drept succesorul modelului S2000, dar cu propulsor amplasat central şi caroserie coupe. Şi iată că misterul din jurul acestui model a fost dezvăluit – întâmpinaţi noua Honda Sports Vision Gran Turismo!
Acest model nu este unul de producţie, fiind destinat în exclusivitate jocului de consolă Gran Turismo Sport. După un concurs intern, câştigător a fost proiectul centrului de design Honda din SUA, Los Angeles, modelul însă a fost cizelat de către designerii americani în colaborare cu cei japonezi. Iar acum pasionaţii jocurilor video îl vor putea conduce în lumea virtuală.
Totuşi, Sports Vision GT ar putea avea un viitor comercial, dacă cei de la Honda s-ar hotărî să-l pună în producţia de serie, pentru că este un model relativ simplu ca concept. Este un coupe sportiv cu două locuri realizat în mare parte din fibră de carbon, care are amplasat central un propulsor supraalimentat în 4 cilindri de 2.0 litri (preluat de la Civic Type R) ce dezvoltă 410 CP şi pune în mişcare roţile spate prin intermediul unei cutii de viteze robotizate cu dublu ambreiaj şi 8 trepte. Pentru un vehicul al cărui greutate este de doar 899 kg, este o putere mai mult decât suficientă.
Este reţeta succesului! De ce nu ar lansa-o pe piaţă?! Are nevoie de doar un volan convenţional şi oglinzi convenţionale şi va fi un concurent redutabil pentru Porsche Cayman, spre exemplu!
0
1,953
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!