Iată cum a evoluat sistemul audio în Volkswagen Golf de-a lungul generaţiilor! (Video)

Odată cu evoluţia automobilului în sine, a evoluat şi sistemul audio. Cei de la Volkswagen au lansat un filmuleţ în care ne este arătat cum a evoluat sistemul audio de-a lungul anilor în modelul Golf, de la un simplu radio la un sistem multimedia avansat.
Prima generaţie Golf Mk1 (1974) a fost echipată cu sistemul radio "Braunschweig", care avea două rotule (pentru selectarea postului şi volum) şi trei butoane – atât. Ulterior apărea şi sistemul radio cu casete "Ingolstadt Stereo CR". În „play-list-ul” anul 1974 neapărat era "Waterloo" de ABBA sau "Its Only Rock n Roll" de Rolling Stones.
A doua generaţie Golf Mk2 (1983), se bucura de un sistem radio "gamma", care avea şi un display LCD, unde se afişa digital frecvenţa postului de radio. Exista şi un buton Dolby pentru reducerea zgomotului de pe înregistrările casetelor, precum şi o protecţie cu cod în cazul sistemului de 4x7 waţi. Cu siguranţă pe casetele anului 1983 era şi înregistrarea "Every Breath You Take" de The Police.
A treia generaţie Golf Mk3 (1991) continua să ofere un sistem radio cu casete, dar împrospătat ca design, numit „Alpha”, care avea un display digital, cod de blocare „anti-furt”, sistem automat de căutare a staţiilor radio şi două ieşiri a câte 20 de waţi, care umpleau habitaclul cu sunetul melodiei "Wind of Change" de Scorpions.
A patra generaţie Golf Mk4 (1997) a făcut un salt cu sistemul radio, care oferea conectivitatea cu un CD-Changer, oferind în continuare şi un slot pentru casete, pe care erau ascultaţi cei de la The Prodigy. Tot-odată a fost oferit sistemul „double DIN”, care integra un display colorat multifuncţional pentru sistemul de navigaţie.
În 2003 apărea Golf Mk5, care era oferit doar cu sisteme „double DIN”, precum "RCD 300" cu CD. Da, odată cu a cincea generaţie, casetele au devenit istorie, locul acestora fiind ocupat de slotul CD. Sistemul de navigaţie MFD2 era şi mai avansat, iar conectivitatea putea fi făcută şi cu player-urile MP3. 50 Cent cu „In Da Club” şi Beyonce cu „Crazy in Love”, inundau habitaclurile.
În 2008 apare Golf Mk6, iar pentru prima dată vine şi un sistem multimedia "RNS 510", cu DVD, USB, radio digital (DAB), sistem de navigaţie cu hard-disk de 30 GB. Din play-list nu puteau lipsi melodiile "Viva La Vida" de Coldplay sau "Valerie" de Amy Winehouse.
În 2012 actuala generaţie Golf Mk7 face un salt major cu sistemul Discover Media-System, care include hărţi 3D, Bluetooth şi WLAN hotspot. După facelift, Golf Mk7 primeşte sistemul avansat Discover Pro cu un display imens lipsit de butoane fizice, fiind dotat cu senzor de apropiere, comenzi vocale, recunoaşterea gesturilor, iar toate cânticele, din toate erele, pot fi prezente la bord datorită conectivităţii cu smartphone-ul şi funcţiei App Connect.
0
4,531
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!