În Ucraina au început vânzările vehiculelor electrice ZAZ?!

Ucrainenii sunt foarte pasionaţi de vehicule electrice, iar numărul celor din urmă creşte pe zi ce trece. Modele precum Nissan LEAF sau Tesla Model S, sunt extrem de populare, în timp ce unii pasionaţi modifică automobilele cu motoare convenţionale, în vehicule electrice. Încă în anul 2015 compania Dream Motors a început un start-up pentru colectarea surselor financiare necesare pentru a începe producţia de serie a vehiculelor electrice bazate pe modelele ZAZ Lanos şi pe vehiculul comercial Lanos Picup.
Recent însă, pe un site ucrainean au apărut în vânzare acele două vehicule electrice, pe care le planificau cei de la Dream Motors! Potrivit descrierii sedanul electric ZAZ Sens 150 (acelaşi ZAZ Lanos sau Daewoo Lanos) este un vehicul electric cu o autonomie de 150 km, iar preţul acestuia este de 26,000 de dolari! Pe acelaşi site există şi acel Lanos Picup electric, care vine cu o autonomie ceva mai mică – 60 km, dar şi de un preţ de achiziţie mai mic – 19,000 de dolari.
Este de menţionat însă, că aceste vehicule electrice nu sunt produse oficial de către producătorul ucrainean ZAZ, ci sunt modificate de o companie necunoscută, care demontează propulsoarele cu ardere internă, păstrând cutia de viteze, pe care este ataşat un motor electric, alimentat de baterii litiu-metal-fosfat. Nu se cunoaşte dacă este vorba despre compania Dream Motors, însă compania care a scos în vânzare aceste vehicule electrice, poate transforma orice vehicul convenţional în vehicul electric pentru o sumă de cel puţin 7 mii de dolari. Viteza maximă însă, va fi limitată la 50-60 km/h din cauza motorului electric extrem de slab.
Pe cât de reale sunt aceste ZAZ-uri electrice, dacă pe acelaşi site este scos în vânzare şi BMW i5 cu 52,000 de dolari, care nici măcar nu există?!
0
3,647
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!