Istoria legendarului Mercedes-Benz G-Class - Partea 1 (Video)

Cei de la Mercedes-Benz sunt pe cale să pensioneze legendarul G-Class după aproape 40 de ani de producţie. Până la apariţia noii generaţii G-Class, producătorul german va celebra actuala generaţie printr-o serie de filmuleţe scurte, în care vor fi demonstrate Top 10 momente din istoria lui Gelandewagen.
În primul filmuleţ ne este arătată prima generaţie G-Class apărută în 1979. Vehiculul avea un caracter utilitar şi simplist, iar scopul său principal nu a fost să devină un vehicul destinat forţelor armatei, ci un tot-teren capabil şi fiabil pentru publicul larg. Pentru a face faţă acestui proiect, cei de la Mercedes-Benz şi-au unit forţele cu Steyr-Daimler-Puch AG. S-a decis ca modelul să fie construit pe un cadrul dur, care facilita instalarea mai multor tipuri de caroserii. Vehiculul a primit tracţiune integrală cu diferenţiale blocabile la 100% şi un demultiplicator de cuplu cu sincronizatori, pentru a putea fi activat din mers.
În 1973 a fost prezentată prima machetă la scară reală realizată din lemn, iar în 1978 au început testele primelor prototipuri, care au durat 9 săptămâni în Africa de Nord, prin pustiul Sahara. Prototipurile nici măcar nu erau camuflate, precum se face acum. Cu trei ani mai înainte, în 1975, şahul Iranului, care deţinea o bună parte din acţiunile Daimler AG, a comandat 20,000 de exemplare în versiune militară, comanda însă a fost anulată atunci când a început revoluţia din Iran.
Guvernul german a decis să introducă modelul pentru propria armată, astfel, în 1979 pe lângă versiunea cu ampatament lung, cu ampatament scurt şi decapotabilă, a apărut şi o versiune cu ampatament lung cu acoperiş moale destinată armatei.
Patru propulsoare au fost disponibile iniţial - un diesel în 4 cilindri (72 CP), diesel în 5 cilindri (88 CP), un benzinar în 4 cilindri (90 CP sau 100 CP) şi un benzinar în 6 cilindri (150 CP).
0
7,038
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!