Koenigsegg Agera RS este cea mai rapidă maşină din lume. A înregistrat un record de 447 km/h! (Video)

Producătorul suedez de hyper-car-uri, Koenigsegg, a demonstrat că poate concura la egal cu giganţi, precum este Bugatti, ba chiar să-i surclaseze. Acum o lună modelul Agera RS a reuşit să distrugă recordul celor de la Bugatti, accelerând de la 0 la 400 km/h şi înapoi la 0 km/h în doar 36.44 secunde, fiind cu 5.52 secunde mai rapid decât Chiron (41.96 sec.)! Christian von Koenigsegg însă, nu s-a oprit la această realizare şi a decis să îmbunătăţească acest record, pentru că condiţiile în care a fost realizat au fost de departe a fi perfecte, roţile spate derapând până la viteza de 183 km/h!
Astfel, sâmbăta trecută (4 noiembrie 2017), o parte din ruta 160 dintre Las Vegas şi Pahrump din Nevada a fost închisă, pentru ca cei de la Koenigsegg nu doar să îmbunătăţească recordul 0-400-0 km/h, dar şi să înregistreze un record absolut pentru automobile de producţie!

La volanul aceluiaşi exemplar Agera RS cu 1,360 CP la activ, se afla pilotul Niklas Lilja, care a trebuit să accelereze până la viteza maximă în ambele direcţii, iar media vitezelor obţinute şi se consideră drept viteză maximă. În prima manşă automobilul a trebuit să confrunte vântul de întâmpinare şi un pic de pantă, astfel viteza a fost ceva mai mică – 271.2 mile pe oră (436.45 km/h), în timp ce în a doua manşă, realizată în direcţia opusă, factorii, care au dezavantajat anterior, au fost de ajutor, maşina atingând o viteză maximă de 284.6 mile pe oră (458 km/h), aceasta fiind şi viteza maximă pe care a atins-o Agera RS în acea zi!
Viteza medie pentru ambele direcţii a fost de 277.9 mile pe oră (447.23 km/h) – noul record de viteză, care a detronat precedentul record stabilit de Bugatti Veyron Gran Sport în 2010 de 267.856 mile pe oră (431.072 km/h)!

În filmuleţul de mai jos puteţi vedea cât de rapid accelerează Agera RS, mai cu seamă după 300 km/h, pentru că până la acea viteză hyper-car-ul suedez are probleme cu deraparea roţilor spate! După înregistrarea recordului absolut, a fost bătut şi propriul record în exerciţiul 0-400-0 km/h, pentru care au avut nevoie de doar 33.87 de secunde!
Şi mai dramatic este, că ambele recorduri au fost înregistrate pe un drum public şi nu pe o pistă de decolare, care este mai lată şi oferă mai multă protecţie, în caz că maşina derapează sau explodează un cauciuc. Apropo, Agera RS a fost echipată cu cauciucurile semi-slik Michelin Pilot Sport Cup2.
Aşteptăm răspuns din partea celor de la Bugatti şi celor de la Hennessey, cei din urmă au promis să înregistreze o viteză de 300 mile pe oră (482.8 km/h) cu al său Venom F5.
0
7,499
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!