Noul Infiniti QX80: o nouă generație sau un facelift minuțios?

În aprilie 2017, la salonul auto de la New York, Infiniti prezenta conceptul QX80 Monograph. Acel concept prefața viitoarea generație al celui mai mare SUV din gama niponilor și era de-a dreptul revoluționar în materie de design, față de SUV-ul, exteriorul căruia deja s-a demodat. Săptămâna aceasta, la Dubai motor show urmează să fie dezvăluită noua generație Infiniti QX80, pozele oficiale ale căruia au apărut în spațiul web.
Când a fost prezentat conceptul părea că QX80 va debuta cu o generație absolut nouă. La o privire mai atentă, se poate constata că în acest caz merge vorba doar despre un facelift (al doilea la număr). Partea frontală a fost complet redesenată. Aici își fac loc farurile inspirate de la conceptul prezentat la New York, grila radiatorului ce se conformează actualului stil corporativ al mărcii, o nouă bară de protecție cu lumini de zi de tip LED.
La posterior facelift-ul este unul mai discret. Noul QX80 a plecat departe de concept și a rămas fidel design-ului anterior. Au fost redesenate forma barei de protecție și blocurile optice, care sunt acum unite între ele cu o inserție cromată mai mare. Dacă-l privim lateral, obervăm că ușile, sticlele și acoperișul au rămas neschimbate.
Habitaclul noului SUV rămâne și el fidel vechiului QX80. Aspectul vizual a rămas neatins, însă materialele de la bord s-au schimbat. Printre cele mai însemnate modificări se enumeră volanul și levierul cutiei de viteze ușor retușate. Schimbări simțitoare au parvenit pentru cel de al doilea rând de scaune, acesta poate fi separat de o cotieră enormă, iar la bordul SUV-ului vor putea călători până la 8 persoane, în dependență de modificare, în proporție 2-2-3 sau 2-3-3.
În premieră Infiniti QX80 vine dotat cu un set de sisteme de siguranță noi. Astfel, pentru prima dată, SUV-ul va putea fi echipat cu sistem de menținere a benzii de circulație, cruise control adaptiv, sistem de frânare autonomă, sistem de detectare a vehiculelor în unghiurile moarte, precum și sistem de prevenire a coliziunii în marșarier. Noul QX80 facelift mai beneficiază, opțional, de un sistem numit Smart Rear View Mirror, debutat deja pe Nissan Patrol. Sistemul are la baza sa o cameră de luat vederi pentru mersul în spate, imaginea căreia este difuzată pe oglinda retrovizoare din habitaclu, dacă vizibilitatea este limitată din cauza pasagerilor din spate.
Infiniti QX80 va fi dotat cu un benzinar V8 de 5.6 litri, cuplat la o cutie automată cu 7 rapoarte, ce transmite cuplul fie pe puntea spate, fie pe ambele punți, în dependență de țara în care va fi comercializat. Motorul dezvoltă 405 CP și 560 Nm, ceea ce-i permite, având o masă de 2.6 tone, să atingă prima sută de kilometri în 7.5 secunde! Viteza maximă constituie 210 km/h.
Noul Infiniti QX80 va apărea în vânzare în prima jumătate al anului următor.
0
2,736
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!