Noul Mercedes-Benz CLS a fost deconspirat!

În spaţiul web au fost scurse primele poze şi informaţii oficiale despre noul coupe cu 4 uşi Mercedes-Benz CLS, doar cu o zi înainte de premiera oficială de la Salonul Auto de la Los-Angeles! Datele au fost publicate pe site-ul australian Motoring, însă curând au fost şterse.

Partea frontală a celei de-a treia generaţie Mercedes-Benz CLS reprezintă o evoluţie a design-ului curent al mărcii germane. Modelul a primit o grilă a radiatorului familiară, iar blocurile optice faţă sunt inspirate de la ultimele concepte Mercedes-Benz, fiind un pic mai late. La posterior îşi fac loc blocurile optice spate, inspirate şi ele de la recentele concepte şi adaptate pentru modelul de serie şi bara de protecţie cu prize de aer laterale şi un difuzor.
Interiorul corespunde stilului actual al mărcii. Mercedes-Benz CLS dispune de două tablete la bord, unul fiind destinat afisajului digital al planşei de bord şi unul pentru sistemul multimedia. Pe consola centrală se regăsesc comenzile sistemului de climatizare iar mai jos, pe tunelul central – comenzile sistemului multimedia cu touchpad. Toate cele 6 prize de aer dispun de iluminare care, împreună cu lumina ambientală, vin să creeze un confort vizual deosebit.
Mercedes-Benz poate fi dotat cu faruri LED, care iluminează la o distanţă de 650 metri, jante din aliaj de 18 inci, iar sistemele de siguranţă includ cruise-control adaptiv, sistem de menţinere a benzii de circulaţie, sistem de frânare automat, parking assist şi Pre-Safe Sound. Ultimul sistem este pus în funcţiune când impactul este inevitabil, sistemul produce un sunet menit să prevină asomarea pasagerilor.
În dotarea incipientă, CLS350d, coupe-ul cu 4 uşi este dotat cu un turbodiesel de 2.9 litri, ce dezvoltă 286 CP şi 600 Nm. Aceasta este urmată de versiunea CLS400d, dotată cu același motor care dezvoltă deja 340 CP şi 700 Nm. Versiunea CLS450 4Matic este dotată cu benzinarul de 3.0 litri, ce livrează 367 CP şi 500 Nm. Varianta de top, CLS53 este propulsată de un sistem hybrid, care îmbină benzinarul de 3.0 litri şi un motor electric, care dezvoltă o putere totală de 503 CP. Toate motoarele vor fi cuplate exclusiv la cutia automată cu 9 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate sau, opţional, pe ambele punţi, prin intermediul sistemului 4Matic.
0
2,736
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!