Noul Shelby 1000 este un Ford Mustang de 1,000 CP!

La SEMA Show a fost dezvăluit demenţialul Shelby 1000 creat pe baza lui Ford Mustang GT. În timp ce versiunea precedentă a fost focusată pe timpi rapizi în drag racing, noul model poate ataca în forţă circuitele de curse, ori aşa ne spun cei de la Shelby American.
La exterior acesta se deosebeşte printr-un kit aerodinamic absolut nou, care include aripile evazate, ce adăpostesc jantele de 20 de inch cu o lăţime de 10 inch pe axul faţă şi 12 inch pe axul spate, capota şi barele de protecţie modificate, un calandru unic cu inscripţia SHELBY pe el, un spoiler discret şi difuzor spate. Substratul tehnic include modificări substanţiale, fiind schimbate axele şi arborele cardanic, instalat sistemul de frânare performant Brembo, o suspensie revizuită complet, cu braţe tubulare, stabilizatoare şi coilovere ajustabile.
Cel mai important ingredient se ascunde sub capotă. În locul V8-ului aspirat natural de 5.0 litri a fost instalat un nou V8 de 5.2 litri Aluminator, dotat cu compresor mecanic Whipple de 4.5 litri, datorită căruia puterea ajunge la 1,000 CP! Performanţele dinamice nu sunt anunţate, dar cu siguranţă, nu vor dezamăgi pe nimeni.
Singura dezamăgire este numărul limitat al exemplarelor – doar 50 de unităţi şi preţul acestora – 169,995 de dolari fără a fi inclus preţul unui Mustang GT! Astfel, o maşină la gata va costa puţin peste 200,000 de dolari!
0
3,541
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!