Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Polestar a dat startul construcţiei uzinei sale în China!

21 Noiembrie 2017 - 10:28
Denis Godorozea
Apărut pentru prima dată ca diviziune sportivă al celor de la Volvo, Polestar, sub patronajul Geely a devenit de curând un brand separat, care se va specializa pe producţia automobilelor electrice pe baza tehnologiilor Volvo.
Construcţia primei uzine Polestar a demarat în oraşul Chengdu din China. Proiectată cu ajutorul arhitecţilor norvegieni, noua uzină se declară a fi cea mai ecologică nu numai pe teritoriul Chinei, ci şi pe întreg globul. Construcţia uzinei va fi finalizată în prima jumătate al anului 2018, iar producţia primelor automobile va începe cu un an mai târziu. Capacitatea de producţie va constitui 500 automobile pe an, pentru ca ulterior capacitatea să fie mărită, iar primul model de serie va fi coupe-ul Polestar 1.
Polestar doreşte să fie mai aproape de clienţii săi: producătorul va oferi posibilitatea de a comanda modelele sale prin intermediul internetului, iar pe teritoriul uzinei va fi construită şi o pistă de testare a automobilelor creată special pentru clienţii Polestar.
Polestar 1 va avea o propulsie hibridă, iar în regim electric va putea parcurge până la 150 km – record absolut printre automobile de tip hybrid. Pe viitor, cei de la Polestar au planuri măreţe: până la finele anului 2019 va fi prezentat modelul Polestar 2, un sedan electric ce va concura direct cu Tesla Model 3, iar mai târziu va fi dezvăluit şi Polestar 3 – SUV electric şi concurent direct pentru Tesla Model X.
Geely, împreună cu Volvo, au investit în dezvoltarea brandului Polestar circa 750 milioane dolari.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter