Premieră: Mazda6 facelift!

La Salonul Auto de la Los-Angeles şi-a serbat debutul versiunea actualizată Mazda6! Sedanul a obţinut un nou propulsor turboaspirat şi a făcut încă un pas spre segmentul premium! De ce premium? Simplu: niponii au calculat că 55% din totalurile vânzărilor SUV-urilor sale pe piaţa americană revin dotărilor de top Grand Touring şi Signature – o cerere mult peste aşteptările departamentului marketing al companiei! Evident, că nava amiral al niponilor a primit o supradoză de lux în dotările de top.
La exterior Mazda6 facelift a primit o nouă bară de protecţie faţă şi o altă grilă a radiatorului noi, iar inserţia cromată îşi are începutul de sub blocurile optice faţă.. Aceste schimbări au oferit sedanului un look mai elegant, lipsit de agresivitatea excesivă a modelului pre-facelift. Blocurile optice pot fi de tip LED, iar desenul interior al blocurilor optice spate este nou. Nava amiral niponă a beneficiat de o izolare fonică îmbunătăţită, inclusiv, prin folosirea unui metal mai gros arcurile spate.
Interiorul Mazda6 este, practic, în întregime nou, cu excepţia micilor detalii. Sedanul a primit un panou de bord minimalist în stilul celor mai recente crossover-e a mărcii. Opţional sedanul se poate alege cu o planşă de bord digitală, cu un ecran de 7 inci, însă turometrul va rămâne analogic. Head-up display-ul are deja afisaj direct pe parbriz şi nu pe un ecran aparte ca la versiunea pre-facelift. Sistemul multimedia a primit un ecran nou de 8 inci şi poate vizualiza imaginile preluate de sistemul de supraveghere video de 360 grade. Pentru Mazda6 este disponibilă o nouă dotare de top – Signature – scaunele sunt tapiţate cu piele Nappa şi dispun de ventilare, iar la bord îşi fac loc inserţii din frasin.
Pentru dotările de top Mazda6 facelift este disponibil noul benzinar turboaspirat SkyActiv-G 2.5T, ce dezvoltă 253 CP şi a apărut pentru prima dată pe noul SUV Mazda CX-9. Benzinarul aspirat natural de 2.5 litri de 192 CP, cu care era echipată maşina pre-facelift, a fost modernizat şi este dotat cu sistem de dezactivare a cilindrilor pentru un condus eficient la viteze cuprinse între 40-80 km/h. Noul motor este cuplat la cutia automată modernizată cu 6 rapoarte, pe când pentru motorul vechi mai este disponibilă şi o cutie manuală cu 6 trepte. Suspensia a fost lipsită de rigiditate excesivă pentru a oferi mai mult confort pasagerilor la bord, deşi reprezentanţii companiei subliniază că sedanul şi-a păstrat caracterul provocator.
În SUA noua Mazda6 facelift va fi comercializată începând cu primăvara 2018, iar mai târziu va apărea şi pe alte pieţe.
0
3,021
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!