Premieră: Subaru Ascent

În cadrul Salonului Auto de la Los-Angeles a fost prezentat noul SUV nipon cu 8 locuri – Subaru Ascent! Noul SUV vine să înlocuiască modelul Tribeca, care a fost scos din producţie în 2014. Ascent este şi cel mai mare automobil construit vreodată de Subaru.
Subaru Ascent măsoară în lungime 4998 mm, în lăţime 1930 mm şi 1819 mm în înălţime, ampatamentul constituie 2890, iar gara da sol – 220 mm. SUV-ul va concura cu modele precum Ford Explorer, Mazda CX-9, Toyota Highlander şi Volkswagen Atlas. Ascent se bazează pe platforma mărită SGP (Subaru Global Platform), pe care deja sunt construite noile Subaru Impreza şi Subaru XV.
Subaru Ascent este primul model din gama niponilor, care a primit noul benzinar turboaspirat de 2.4 litri, ce livrează 260 CP şi 376 Nm. Cuplul este transmis pe ambele punţi de sistemul Symmetrical All-Wheel Drive prin intermediul cutiei CVT Lineatronic.
În dotarea de bază Ascent poate adăposti la interior până la 8 persoane, în format 2:3:3, iar în dotările mai scumpe SUV-ul poate fi comandat cu două scaune separate pe cel de-al doilea rând. Tot în dotarea incipientă Subaru Ascent vine cu sistem de climatizare tri-zonal, având prize de aer cât pentru al doilea rând de scaune, atât şi pentru al treilea. La habitaclu pot fi găsite 19 suporturi pentru pahare/sticle, 8 porturi USB şi o priză de 120 volţi. Tot în dotarea de bază Ascent vine cu 7 airbag-uri şi sistemul EyeSight, care include două camere pe parbriz, cruise-control adaptiv, sistem de frânare automat, şi de menţinere a benzii de circulaţie.
Sistemul multimedia este prezentat de un ecrat tactil, care are dimensiuni de 6.5 sau 8.0 inci, în dependenţă de dotare. Opţional scaunele pot fi acţionate electric şi beneficiază de încălzire şi ventilare, volanul poate fi încălzit, pot fi instalate camere de luat vederi în faţă şi spate şi faruri LED.
Noul Subaru Ascent va fi produs la uzina niponilor din statul Indiana, unde se mai produce modelele Impreza, Legacy şi Outback. Startul vânzărilor va fi dat la începutul verii 2018, iar primele modele vor fi livrate clienţilor în a doua jumătate al anului viitor. Nu se ştie dacă Subaru Ascent va fi oferit şi pe alte pieţe, iar preţul pentru dotarea incipientă constituie circa 30 mii dolari.
0
3,786
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!