Regele a revenit - Chevrolet dezvăluie noul Corvette ZR1 cu 765 CP la activ!

În cadrul Salonului Auto de la Dubai, cei de la Chevrolet au dezvăluit noul Corvette ZR1, la aproape 5 ani de la apariţia actualei generaţii Corvette! Noul ZR1 a meritat aşteptarea! Acesta este cel mai performant, potent şi dinamic Corvette produs vreodată, iar potenţialul acestuia este întruchipat chiar de aspectul acestui super-car american.
La exterior noul Corvette ZR1 se deosebeşte printr-o bară de protecţie faţă cu incizii masive, aripi evazate şi elemente realizate din fibră de carbon, printre care splitter-ul faţă, inciziile de pe aripile faţă şi spate, ataşamentele pentru praguri şi spoilerul spate. Sunt oferite două spoilere spate, ambele fiind fixate de şasiu, precum pe modelul de curse C7.R. Cel mai masiv este capabil să ofere 431 kg de forţă de apăsare la viteza maximă! Acest spoiler face parte din pachetul ZTK Performance Package, care include elemente suplimentare din fibră de carbon pentru splitter-ul faţă, amplasate pe lateral, cauciucuri de performanţă Michelin Pilot Sport Cup 2 şi o setare mai agresivă a şasiului Magnetic Ride Control cu amortizoare adaptive. Jantele sunt de 19 inch pe axul faţă şi de 20 de inch pe axul spate.
Un alt element realizat din fibră de carbon este capota. Mai mult decât atât, plasticul transparent al predecesorului, prin care se putea vedea propulsorul a fost înlocuit cu un element din carbon, care face parte din intercooler-ul motorului! Da, acest element va vibra, astfel conducătorul şi pasagerul vor putea vedea cum se mişcă motorul în tact cu apăsarea pedalei acceleratorului!
Motorul este un V8 LT5 de 6.2 litri, care fiind dotat cu compresor mecanic, injecţie dublă (directă şi multipoint), dezvoltă 765 CP şi 969 Nm! Imensul V8 poate fi cuplat la transmisia manuală cu 7 trepte sau la una automată cu 8 trepte – cea în 10 trepte oferită pe Camaro, pur şi simplu nu a fost prevăzută pentru Corvette. Pentru prima dată în istorie versiunea ZR1 este oferită cu o cutie automată. Intercooler-ul a fost îmbunătăţit, iar acum acesta este cu 52% mai mare, sporind eficienţa de răcire. Substratul tehnic a primit 4 radiatoare adiţionale faţă de predecesor, astfel numărul total a ajuns la 13 – cu trei mai mult faţă de Bugatti Veyron! Potrivit producătorului noul Corvette ZR1 poate atinge viteze de peste 210 mile pe oră sau peste 338 km/h! Ce timp de acceleraţie va indica super-car-ul de 1,598 de kilograme, nu se anunţă, dar intuim că va fi în jur de 3.0 secunde.
La interiorul super-car-ului se regăsesc inserţii din fibră de carbon, Alcantara şi pielea cusute cu aţă contrastantă, precum şi scaunele sport. Noul Corvette ZR1 este oferit şi cu un pachet vizual Sebring Orange Design Package. Atunci când este bifată noua culoare pentru caroserie Sebring Orange Tintcoat, pachetul mai oferă etriere vopsite în culoarea oranj şi accente oranj la interior, precum şi elemente de culoarea bronzului la interior.
Opţional, scaunele sport pot fi înlocuite cu unele mai confortabile, căptuşie în piele Nappa şi dotate cu ventilare şi încălzire, fiind oferit şi sistemul audio Bose şi telemetria Performance Data Recorder.

Vânzările noului rege, Corvette ZR1, vor demara către primăvara anului 2018.
0
2,535
GALERIE FOTO (41 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!