Renault prezintă sistemul autonom de evitare a obstacolelor la fel de rapid precum este un pilot de teste! (Video)

Cei de la Renault au dezvăluit prototipul Renault Callie, care dispune de un sistem autonom ce evită obstacolele la fel de precis precum o fac piloţii de teste! Fiind bazat pe Renault ZOE electric, noul prototip dispune de diferiţi senzori şi camere, cu ajutorul cărora acesta poate evita obstacolele, fiind capabil să execute testul elanului!
Acest exerciţiu este extrem de important în cazul unor situaţii neprevăzute, atunci când în cale apare un obiect, maşină sau pieton, care trebuie evitat, ca mai apoi să revii pe banda de rulare iniţială.

Astfel, prototipul este primul din lume care are capacitatea de a evita obstacolul prin virarea volanului, la fel de precis precum o fac piloţii de teste. Sistemul este inspirat din cei mai buni piloţi de teste a celor de la Renault, performanţele cărora Callie le poate egala. La moment sistemul este un pic „epileptic” în ghidarea volanului, dar evitarea obstacolului este realizată cu precizie şi cu viteza maximă posibilă pentru această manevră.

Potrivit celor de la Renault, acest sistem este un pas gigant în dezvoltarea condusului absolut autonom. Către anul 2022 grupul Renault va lansa peste 15 modele dotate cu diferite nivele a sistemului de condus autonom. Ulterior, Renault va lansa flote de vehicule-roboţi, care nu vor avea nevoie de conducător şi nici de organe de control.
0
1,790
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!