Rolls-Royce Dawn primeşte o supradoză de caracter de la Spofec (Video)

Acum mai bine de un an atelierul german Spofec, care intră în grupul Novitec, a dezvăluit un program de personalizare pentru modelul Rolls-Royce Dawn. Acel program a fost extrem de laconic cu exteriorul, elementele aerodinamice fiind modificate cu iscusinţă, fără a ştirbi din caracterul elegant de care dispune decapotabila britanică. Doritorilor de a ieşi din tipare, cei de la Spofec propun acum şi versiunea Overdose pentru modelul Dawn.
Această versiune „supradozată” este de-a dreptul extravagantă, având un kit aerodinamic realizat din fibră de carbon, care modifică simţitor caroserie, cea din urmă devenind mai lată cu 130 mm datorită aripilor evazate. De fapt, kitul Overdose este identic celui oferit pentru coupe-ul Wraith şi, se pare, vine la pachet cu toate elementele cromate ale caroseriei vopsite în culoarea neagră lucioasă.
Pentru o „supradozare” completă sunt instalate jantele de 22 de inch, iar suspensia pneumatică este coborâtă cu 40 mm, la viteza de 140 km/h însă, aceasta revine la înălţimea din uzină.
Cei de la Spofec modifică şi propulsorul V12 Twin Turbo de 6.6 litri, care după instalarea unităţii electronice de control Spofec N-Tronic dezvoltă 686 CP (+115 CP) şi 980 Nm (+160 Nm)! Astfel, decapotabila poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde (-0.3 sec), viteza maximă însă, rămâne a fi limitată la cifra de 250 km/h.
Suplimentar sunt oferite două sisteme de evacuare sport (cu sau fără clapetă de ajustare a sunetului), care sunt cu 5 kg mai uşoare decât cel standard, dar şi un sistem de frânare cu discuri carbon ceramice cu dimensiunea de 405 mm pe axul faţă şi 395 mm pe axul spate, care este cu 38 kg mai uşor faţă de sistemul de frânare standard!
Precum şi în cazul lui Spofec Wraith Overdose, doar opt exemplare Spofec Dawn Overdose vor fi create.
0
2,178
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!