Un Peugeot unic a fost vândut la licitație pentru suma uriașă de 7 milioane dolari!
14 Noiembrie 2017, 17:49
V-ați putea imagina vreodată că cineva ar putea scoate din buzunar o sumă imensă de 7.26 milioane dolari pentru un Peugeot? Ba pentru un Peugeot de 103 ani? Uite că se poate!
La licitația Bonhams a fost vândut un Peugeot L45 Grand Prix Two-Seater. Se presupune că până în ziua de astăzi au rămas doar două exemplare al acestui model. Peugeot-ul vândut pentru o sumă atât de impunătoare poate povesti și o istorie pe măsură!
Automobilul de curse a fost produs în anul 1914 (adică 103 ani în urmă!). Până în prezent acesta și-a păstrat motorul și caroseria în stare originală. De-a lungul anilor acesta a fost în posesia companiei Peugeot, în calitate de automobil de rezervă pentru cursele din Lion din 1914, apoi a aparținut
pilotului de curse Ralph Mulford, cu care acesta s-a plasat pe locul 3 în cursa din Indianapolis din 1916. Mai târziu această mașină a intrat în posesia pilotului Art Klein, cu care a participat la curse în anii 1919-1920. Din 1949 mașina a făcut parte din colecția omului de afaceri Lindley
Bothwell. Îndată după achiziționare Bothwell a ieșit cu Peugeot-ul său pe traseul de curse din Indianapolis, înregistrând o viteză medie de 166 km/h timp de 4 cercuri. În 2014 acest Peugeot L45 Grand Prix Two-Seater a fost expus la admirația publicului la concursul de eleganță din Pebble Beach.
Sub capota lui Peugeot L45 Grand Prix Two-Seater se regăsește un benzinar cu patru cilindri (cu câte 4 supape per cilindru) în linie de 4.5 litri, capabil să dezvolte 112 CP.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,039
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!