Vehiculele absolut autonome sunt aici! Nu au conducători şi sunt testate pe drumurile publice! (Video)

Compania celor de la Google, Waymo, care lucrează asupra vehiculelor autonome, a lansat primele vehicule absolut autonome pe drumurile publice! Da, la volan nu mai sunt conducători de teste - maşina conduce în regim absolut autonom fără intervenţia omului! Şi nu sunt teste într-o zonă specializată, ci pe drumurile publice, cu trafic real şi pietoni reali! Este un pas major în direcţia vehiculelor autonome.
După 8 ani de dezvoltare a tehnologiei condusului autonom şi peste 3.5 milioane de mile de teste (peste 5,630,000 km), cei de la Waymo sunt siguri că vehiculele pot conduce în regim absolut autonom, fără să ajungă în situaţii nedorite. Potrivit celor de la Waymo, testarea sistemelor semi-autonome de condus, implica anumite riscuri, deoarece conducătorii de teste pierdeau concentraţia, iar unii chiar adormeau la volan! Din această cauză şi s-a decis să fie elaborat sistemul absolut autonom de nivelul 5, care nu are nevoie de conducător, pentru ai supraveghea activitatea.

La moment însă testele fără de conducători sunt realizate pe un teritoriu restrâns şi doar cu câteva dintre vehicule autonome bazate pe Chrysler Pacifica, în viitor Waymo promite să extindă considerabil raza de acţiune a acestora, în timp ce flota de vehicule fără conducători va creşte proporţional.

În filmuleţul de mai jos puteţi vedea cum se descurcă vehiculele absolut autonome în condiţii reale pe drumurile publice.
0
2,098
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!