ZIUA 2: Caravana Skoda KAROQ a găsit atmosfera de Crăciun în cel mai sudic punct al expediţiei (VIDEO)

Deşi în capitala Moldovei nu era încă nici pomină de lumini de Crăciun sau un târg de Crăciun în toată legea până în ziua pornirii, iată că am găsit o asemenea atmosfera în cel mai sudic punct al expediţiei – în capitala Bulgariei. Eh, dar n-a fost o misiune prea uşoară să ajungem aici! Să o luăm, deci, pe rând!
Cea de-a doua zi a expediţiei a început pentru echipajul nostru în Bucureşti, acolo unde poposisem peste noapte. Cele două KAROQ-uri erau parcate în siguranţă, cu toate scrisorile copiilor din Moldova în portbagajele lor.
Pe noi, însă, ne trezise sunetul roţilor de maşini ce rulează pe asfalt ud. Am aruncat o privire către geam şi ne-am mâhnit un pic: afară era o vreme posomorâtă, cu ploaie. Apoi ne-am zis „eh, la câte mii de kilometri avem noi de făcut, era absolut firesc să traversăm toate tipurile de condiţii meteo imaginabile, aşa că nu ne lăsăm mâhniţi de vreme! Să mergem înainte, că avem o mare misiune în faţă”. Iar echipa noastră de creaţie ne-a confirmat că ei vor sări şi în mijlocul bălţilor de apă dacă va trebui, doar pentru a vă livra Dvs. cele mai frumoase imagini!
Aşa că în scurt timp ieşeam din Bucureşti prin partea de sud a oraşului, îndreptându-ne spre hotarul cu Bulgaria.

În afara oraşului ploaia era şi mai intensă, alternată din când în când cu zone de ceaţă groasă. În maşină, însă, atmosfera mult mai plăcută. Din difuzoarele sistemului audio răsuna albumul „In the Christmas mood” al celor de la Glenn Miller orchestra, iar graţie izolării fonice bune, ploaia bacoviană de afară n-avea nici o şansă să spargă atmosfera de sărbătoare şi bunăvoinţă de la interiorul lui KAROQ.
După vreo sută de kilometri, am ajuns şi la renumitul pod de hotar dintre România şi Bulgaria, pod care se trece cu taxă şi care costă exact cât încă o vinietă de 7 zile în România – adică 3 euro per maşină. După un control de rutină şi un scurt popas pentru cumpărarea vinietei bulgare, care nu se mai vinde online de ceva vreme, ne continuam drumul mai departe, iar de această dată parcă şi ploaia mai contenise.
Am făcut şi un popas vesel în Bulgaria, la un restaurant înconjurat de tot soiul de creaţii nostime – de la maşina celor din Flinstones până la un OZN agăţat de stâlp. Bulgarii au umor, nu în zadar pe vremea copilăriei noastre existau cărţulii întregi cu bancuri despre şi cu ei. Mâncarea s-a dovedit şi ea a fi foarte gustoasă pe aici, cu excepţia unei salate cu bucăţi enorme de salam, despre care Alex a zis c-a fost tare gustoasă, dar tot despre care noi aveam mari îndoieli. Dar să-l credem pe cuvânt!
Am trecut şi printr-o regiune cu multe serpentine, iar asfaltul era în continuare ud de-a binelea. Când am mai prins altitudine, s-a instaurat o ceaţă într-atât de groasă, încât abia de zăreai maşina din faţa ta. Am pornit luminile de ceaţă, faţă şi spate, pentru a ne face mai văzuţi şi a păstra în siguranţă comorile din portbagajele noastre.
Sofia ne-a întâlnit cu lumini frumoase, cu un timp mai bun şi cu arhitectură magnifică în centrul său. Cele două KAROQ-uri n-au putut rata şansa să pozeze frumos lângă cel mai renumit edificiu din Sofia, catedrala Nevskii, însă cea mai frumoasă parte a capitalei bulgare din această perioadă a anului aveam s-o descoperim abia după ce lăsaserăm automobile parcate la locul prevăzut pentru ele.
Am dat peste un ditamai iarmaroc de Crăciun! Deşi mai e timp până la Crăciun, şi deşi bulgarii sunt tot mai estici, ca şi noi, uite că cei din Sofia au putut inaugura acest târg de Crăciun mult mai devreme, astfel încât serile din Sofia sunt acum scăldate în muzică de Crăciun, în luminiţi frumoase şi brazi decoraţi frumos.

Totul forfotea a sărbătoare pe aici. Oameni cu zâmbete mari pe faţă, oameni care beau un ceai artizanal, dar care se simţeau atât de bine în mijlocul acestei atmosfere de Crăciun! În Sofia sărbătorile de iarnă au venit deja! Iar asta ne-a făcut pe toţi să spunem c-am descoperit capitala bulgară mai frumoasă ca niciodată!
Sfârşitul acestei zile a fost mai înălţător decât am fi putut spera. Iată de ce oraşele fac târguri de Crăciun, pentru că oamenii se molipsesc de spiritul înălţător al Crăciunului şi ce poate fi mai frumos decât să te laşi îmbibat de sentimente pure, savurând cea mai frumoasă perioadă a anului?
Dimineaţa mai avem o misiune importantă, de a recepţiona scrisorile colectate de la copiii din Bulgaria, la fel cum au făcut şi copiii din Moldova. Vom merge la cel mai mare showroom Skoda din Sofia, iar de acolo pornim spre Serbia – o ţară în care n-a fost încă nici unul dintre aventurierii expediţionişti ai echipajului A, aşa cum îi numim noi pe cei ce-au pornit din Chişinău. Iar mâine deja cealaltă jumătate a echipei noastre zboară la Berlin pentru a-şi pregăti pornirea din capitala germană.

Noi, cei din Sofia, întoarcem astăzi cursul expediţiei noastre şi dacă în primele două zile am mers spre sud pentru a ajunge aici, de astăzi începem mişcarea spre nord, de la latitudinea 42, unde suntem acum, până la latitudinea 71, hăt până la capătul continentului!
Ah, şi nu ne putem lua la revedere înainte de a vă îndemna şi astăzi să vedeţi filmuleţul zilei de ieri, or, aşa cum v-am promis, vrem să vă livrăm câte un film în fiecare zi, pentru a vă face să simţiţi şi mai bine atmosfera care ne însoţeşte pe parcursul acestei magice expediţii!

Pe curând, dragilor! Fiţi alături de noi, pe site şi pe pagina noastră de Facebook!
1
4,509
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!