ZIUA 9 în expediţia de Crăciun cu Skoda KAROQ: am intrat pe tărâmuri magice! (VIDEO)

Ne-a luat multe zile să ajungem aici, dar ceea ce am întâlnit în cale în această zi, ne-a făcut să ne dăm seama că am intrat deja în tărâmurile magice ale Cercului Polar, unde spiritul Crăciunului adie peste tot. Adie în luminiţile discrete de la geamurile hotelului în timp ce-ţi iei micul dejun, adie în brazii ce se înalţă în mijlocul intinderilor nesfârşite de zăpadă neatinsă, adie în fulgii ce cad în aer c-o frumuseţe de pastel.
Dimineaţa devreme eram în Kajaani, un orăşel în jumătatea sudică a Finlandei, dar aveam deja zăpadă din belşug pe alături. Şi ne-am gândit să începem ziua cu un duş de împrospătare pentru renii noştri – cele 4 exemplare Skoda Karoq care ne poartă în această expediţie superbă către tărâmurile nordice, pe noi şi pe toate miile de scrisori de la copiii din Moldova şi din toată Europa. Aşa c-am mers s-o facem, iar peste o oră toate cele 4 KAROQ-uri străluceau, pregătite de drumurile înzăpezite ce aveau să urmeze.
Odată ce-am înaintat spre nord mai departe, peisajele s-au schimbat brusc în unele cu adevărat de basm. La început drumurile au început a avea doar câte două fâşii pe care se mai zărea asfaltul, rămase de la urmele maşinilor, iar mai apoi zăpada acoperise întru totul drumul. N-a durat mult nici până când, asemeni unei recuzite de teatru care vine în scenă exact la comanda regizorului, a venit şi ninsoarea deasupra noastră. Şi era o ninsoare din aia ca-n poveste, cu fulgi măşcaţi, care cădeau agale pe pământul imaculat. Ah, în ce tărâmuri fantastice am ajuns deja!
Aerul boem de poveste fusese întrerupt doar de unicul KAROQ cu tracţiune faţă din caravană, care avusese primele dificultăţi la pornirea în pantă. Motorul lui e setat să dea un impuls măricel de cuplu şi putere la start, iar asta produce repede derapări. Soluţia e să porneşti lin, abia-abia apăsând pedala acceleratorului ca să te urneşti din loc, iar apoi poţi apăsa deja normal. Totuşi, ieri n-am stat să jonglăm foarte mult cu el, aşa că 4 bărbaţi voinici dintre aventurieri l-au împins imediat şi problema a fost rezolvată în cinci secunde.
E exact ceea ce spuneam la testul drive – dacă vreţi un SUV de oraş sau asfalt curat, puteţi opta pentru tracţiune faţă, însă dacă vreţi unul cu care să exploraţi lumea şi destinaţii mai puţin umblate, aveţi nevoie cu adevărat de tracţiune integrală. Nu e doar un moft, e o necesitate, mai ales la geometria lui KAROQ.
Exemplarele cu tracţiune 4x4 din această expediţie nu întâmpină nici o dificultate, nici măcar în zăpezi mai mari deocamdată. Ba chiar sunt uimit să constat că tracţiunea integrală e într-adevăr deja acolo, prezentă şi cuplată, când ai nevoie de ea. N-am avut nici un caz în care să simţim că trage doar puntea faţă, iar apoi se include sacadat şi cea din spate. Dimpotrivă, la fiecare start, oricât de lent sau de brusc, la fiecare viraj pe gheaţă, tracţiunea integrală era deja acolo.
Mai departe, anturajul din jurul nostru n-a făcut decât să se condimenteze cu un decor tot mai consistent de basm. Căsuţe drăguţe, care-şi duc veacul în aceste întinsuri infinite ale albului. Lemne de foc, adunate pentru iarna lună, ce durează vreo 7-8 luni pe aici... Şi drumuri albe, care întretaie toată această frumuseţe şi te fac să savurezi magia momentului în timp ce conduci SUV-ul expediţional pe nume Skoda KAROQ.
Deşi mulţi dintre noi am mai fost în zonele polare, expediţia asta e o explorare a necunoscutului pentru noi. Mergem pe trasee noi, ba chiar am ajuns la un moment dat la vreo 60 km depărtate de hotarul nordic cu Rusia în această zi, pe unde, dacă o apucai, putea ajunge lesne la Murmansk. Da, într-atât de departe la nord suntem!
În ziua asta oboseala ni s-a evaporat şi a dispărut ca prin minune. Conduceam savurând clipa şi povestea din care era parte, sau pe care chiar noi, alături de miiile de copii care şi-au expediat scrisorile, o scriam.
A urmat şi o inscripţie care ne anunţase că am trecut dincolo de linia Cercului Polar. Afară nu era deocamdată un ger năprasnic, însă era zăpadă din belşug peste tot! A fost ziua perfectă pentru expediţia nordică perfectă, dragii noştri! A fost ziua în care răvaşele voastre s-au mai apropiat cu încă peste 470 de kilometri de casa lui Moş Crăciun! A fost ziua în care ne-am simţit şi noi, şi KAROQ-urile expediţionale, în miezul unei poveşti magice, cu miros de brad şi clinchet de clopoţei. Iar oamenii noştri de creaţie au surprins excelent această atmosferă de poveste în VIDEO-ul zilei de ieri, pe care vă invităm să-l vedeţi mai jos!
Staţi pe aproape, dragii noştri! Povestea merge şi mai departe!
2
6,144
GALERIE FOTO (49 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!