Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW va lansa 25 modele electrice până în 2025!

6 Decembrie 2017 - 16:09
Denis Godorozea
Concernul BMW a publicat planul de dezvoltare a tehnologiilor electrice pentru următorii ani şi, conform strategiei pe termen scurt, bavarezii vor lansa pe piaţă 25 modele electrice noi până în 2025, dintre care 13 modele cu propulsie hibridă şi 12 modele electrice!
Primele modele hibride lansate în viitorul apropiat, care figurează în acest plan, vor fi noile BMW i8 Coupe şi BMW i8 Roadster, prezentate recent la Salonul Auto de la Los-Angeles. Acestea vor fi urmate de două hatchback-uri Mini: unul cu propulsie hibridă şi unul electric.
Un pas enorm în viziunea automobilelor electrice va fi făcut în 2020, când bavarezii vor implementa tehnologiile electrice de cea de-a 5-a generaţie. Primele modele ce vor beneficia de aceste actualizări vor fi crossover-ul BMW X3 electric şi un model ce paortă denumirea de uzină BMW iNext, care va fi, cel mai probabil, întruchiparea de serie a conceptului prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt BMW i Vision Dynamics. BMW deja a înregistrat patente pentru denumirile de la i1 la i9 şi de la iX1 la iX9. Totodată, în planul elaborat de concern, de versiuni electrice vor dispune nu doar modelele brandului BMW, ci şi modelele Mini şi Rolls-Royce, iar britanicii s-au dezis de dezvoltarea unui model cu propulsie hibridă, în favoare unui pur electric.
Viitoarele modele din seria i şi iX vor avea puţine tangenţe cu actualele i3 şi i8 – platformele tehnice ale acestora nu permit dezvoltarea unei game întregi de automobile de clase diferite. Viitoarele BMW i şi iX vor avea platforme tehnice modulare noi, care vor permite dezvoltarea unor automobile compacte şi a unor full-size pe aceeaşi platformă ajustată, care vor permite producţia pe baza sa a modelelor cu tracţiune faţă, spate sau integrală.
Motoarele cu ardere internă şi cele electrice vor fi unificate pentru întreaga gamă de modele. Motorul electric, cutia de viteze şi blocul electronic de control vor fi unite într-un singur bloc, fapt ce va duce la scăderea masei automobilului, reducerea costurilor de producţie, creşterea densităţii puterii. Producătorul declară că cele mai performante vehicule electrice BMW vor atinge viteza de 100 km/h în mai puţin de 3 secunde!
Acumulatoarele, de asemenea, vor fi unificate pentru toată gama de modele BMW şi vor fi de trei tipuri: de 60 kWh pentru maşinile cu indexul 30e, ce vor oferi o autonomie de până la 450 km, de 90 kWh pentru maşinile cu indexul 40e, ce vor oferi o autonomie de până la 550 km, şi de 120 kWh pentru maşinile cu indexul 50e, ce vor oferi o autonomie de până la 700 km cu "un singur plin".
Totodată, acest plan de dezvoltare nu vizează diviziunea M al celor de la BMW. Inginerii bavarezi ai diviziunii de performanţă dezvoltă propriile tehnologii hibride de performanţe maxime şi nu planifică să se dezică de motoarele "tradiţionale" cu ardere internă în viitorul apropiat.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter