Geely ar putea achiziţiona o parte din acţiunile Daimler AG!

Concernul chinezesc Zhejiang Geely Holding Group, în posesia căruia intră producătorul auto suedez Volvo ar putea achiziţiona o parte din acţiunile concernului Daimler, în posesia căruia se află marca Mercedes-Benz!

Conform informaţiilor apărute în presa britanică, Geely ar putea intra în posesia unei cote cuprinse între 3 şi 5% a acţiunilor Daimler, sau mai mult decât deţine alianţa Renault-Nissan, care au o cotă de 3.1% din acţiunile concernului german. O asemenea cotă de acţiuni i-ar costa pe chinezi circa 4 miliarde euro!
Se anunţă că ceva mai devreme Daimler ar fi refuzat vânzarea acţiunilor sale către Geely, din motiv că chinezii ar fi oferit o sumă mai mică pentru această afacere.

Această achiziţie ar putea fi parte a planului de expansie agresivă a chinezilor la nivel mondial. În 2010 Geely a procurat de la Ford marca Volvo, după care în 2012 a intrat în posesia producătorului de taxi The London Taxi Company, a lansat o nouă marcă creată în colaborare cu Volvo şi numită Lynk&Co, după ce a achiziţionat mărcile Lotus şi Proton iar de curând a devenit şi posesorul start-up-ului american Terrafugia, care lucrează la crearea unui automobil zburător de serie.
0
2,352
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!