Lexus RX: acum şi cu 7 locuri!

Lexus RX este unul dintre primele SUV-uri premium de serie apărut acum 20 ani în 1998. Modelul de primă generaţie era un SUV compact, iar din 2003 Lexus RX a păşit în segmentul SUV-urilor de dimensiuni medii, însă, până acum, nu a beneficiat de 3 rânduri de scaune. Modelul adus la Salonul Auto de la Los-Angeles vine să schimbe acest lucru – Lexus RX L – versiunea alungită a crossover-ului nipon care poate adăposti la interior până la 7 persoane!
Versiunea alungită Lexus RX L are acelaşi ampatament ca şi SUV-ul standard – 2,790 mm, dar este mai lung cu 110 mm şi tot acest spaţiu este adăugat părţii posterioare. Astfel, Lexus RX L măsoară acum în lungime exact 5,000 mm! La o primă vedere design-ul posterior a rămas neschimbat, însă versiunea alungită are un unghi de înclinare a montanţilor spate mai mic.
Cel de-al treilea rând de scaune poate adăposti două persoane şi este acţionat electric, beneficiază de sistem de climatizare şi două suporturi pentru pahare. În versiunea de bază Lexus RX L are 7 locuri, or pe cel de-al 2-lea rând de scaune sunt prevăzute 3 locuri, iar opţional se poate opta pentru două scaune separate – versiunea cu 6 locuri.
Cu 3 rânduri de scaune Lexus RX L oferă un portbagaj cu un volum de doar 176 litri, care poate fi mărit până la 432 litri, prin rabatarea celui de-al treilea rând de scaune, sau până la 1656 litri prin rabatarea şi celui de-al doilea rând de scaune.
Substratul tehnic Lexus RX L a fost preluat de la versiunea standard. SUV-ul va fi oferit în versiunile RX 350L cu un V6 de 3.5 litri (294 CP) şi RX 450hL cu propulsie hibridă, ce îmbină acelaşi V6 de 3.5 litri şi 2 motoare electrice, ce dezvoltă în total 313 CP. Primul motor este cuplat la o cutie automată cu 8 rapoarte, care transmite cuplul pe puntea faţă sau, opţional, pe ambele punţi. Versiunea hibridă vine cu o cutie CVT şi tracţiune integrală.
În SUA noul Lexus RX L va fi comercializat până la finele anului curent la un preţ de start de circa 48 mii dolari, iar în primăvara 2018 noua versiune va ajunge şi pe Bătrânul Continent.
1
6,017
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!