Muzeul Porsche va prezenta pentru prima dată bijuteria colecţiei sale - primul coupe 911!

Muzeul Porsche va prezenta, după trei ani de restaurare, un model de epocă extrem de rar - prima generaţie Porsche 911!

Proiectat ca un succesor a modelului 356, coupe-ul purta denumirea Porsche 901 de la bun început şi anume aşa acesta putea să ajungă să fie cunoscut şi în prezent, însă, la puţin timp după startul producţiei, germanii au fost nevoiţi să redenumească coupe-ul în Porsche 911.
Acest Porsche, cu numărul 57, a fost produs în octombrie 1964 şi a fost printre primele coupe-uri din seria 911. Două coupe-uri Porsche 911 au fost găsite în stare deplorabilă de către o echipă TV într-un hambar din Germania, iar reprezentanţii muzeului Porsche, contactaţi de jurnalişti, au constatat că unul dintre aceste modele, cu numărul şasiului 300,057, este din seria primelor 901 produse până la redenumirea seriei. Muzeul a decis imediat să procure aceste două exemplare extrem de rare pentru a le alătura colecţiei sale de modele de epocă.
Unul din motivele cruciale pentru care a fost luată decizia de a achiziţiona aceste coupe-uri a fost faptul că acestea nu au fost nici într-un fel restaurate de către persoane terţe şi, fiind într-o stare deplorabilă, acestea au putut fi restaurate de către specialiştii germani cu piese autentice şi aduse la starea unui model cât mai apropiată originalului. Restabilirea coupe-ului până la starea actuală a durat peste 3 ani.
Germanii au folosit elemente de caroserie autentice, preluate de la alte modele şi au îndepărtat rugina de pe piesele neschimbate. Motorul, cutia de viteze şi suspensia au avut nevoie şi ele de intervenţie şi au fost reparate după acelaşi principiu – folosind doar piese originale şi, uite că acum, acest Porsche 901/911 cu numărul 57 nu doar poate fi expus în muzeu, ba chiar poate scos la plimbare!
Coupe-ul, care a stat la bazele seriei legendare, cu o istorie de peste jumătate de secol va putea fi admirat de public la muzeul germanilor din Stuttgart începând cu astăzi, 14 decembrie, până pe 8 aprilie 2018.
0
1,881
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!