Saleen S1 a debutat oficial!

Îndată după debutul oficial de la Salonul-Auto de la Los-Angeles, Saleen a dat start vânzărilor pentru noul său coupe S1!
Noul coupe va fi produs la uzina Jiangsu Saleen Automotive Technologies Group (JSAT) din China. Distribuţia va fi reprezentată de peste 100 showroom-uri noi, deschise în SUA şi Europa. Pe piaţa chineză modelul face un accent deosebit, unde se aşteaptă şi cele mai mari vânzări Saleen S1. Astfel, după o pauză de mai mulţi ani, atelierul american Saleen, care se ocupa predominant de modificarea sport-car-urilor producătorilor americani a revenit pe piaţă ca producător aparte. În viitor compania intenţionează să producă încă câteva modele noi, printre care şi un crossover.
Design-ul Saleen S1 pare a fi o evoluţie al design-ului modelului german Paragon Artega GT, care nu a avut succes pe piaţă, însă, producătorul declară că noul coupe a fost construit de la zero. Habitaclul a fost proiectat într-o manieră minimalistă. Maşina a primit o planşă de bord digitală, iar consola centrală este dominată de ecranul tactil al sistemului multimedia.
Sub capota noului coupe se află un benzinar turboaspirat de 2.5 litri, capabil să dezvolte 457 CP şi 475 Nm. Cuplul este transmis pe puntea spate prin intermediul unei cutii manuale cu 6 trepte. În viitor se așteaptă şi o versiune cu o cutie robotizată. Având o greutate de doar 1,218 kg, Saleen S1 atinge viteza de 96 km/h (60 mph) în 3.5 secunde, iar viteza maximă se limitează la 290 km/h.
Doritorii de a deveni proprietari ai noului S1 vor trebui să achite un avans de 1,000 dolari din preţul total de 100 mii dolari, iar primele exemplare al sportcar-ului vor fi livrate clienţilor la sfârşitul verii 2018. Producătorul intenţionează să comercializeze circa 5,000 Saleen S1 pe an.
0
2,362
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!