Lucid prezintă primele imagini cu Project Gravity, SUV-ul electric ce va ataca Tesla Model X pe piaţă

11 Septembrie 2020, 13:47
Denis Godorozea
La scurt timp după prezentarea versiunii de serie a primului electromobil din gamă, Lucid Air, americanii au publicat o serie de imagini cu cel de-al doilea model din gamă, un SUV de dimensiuni mari, numit Project Gravity. Astfel, se pare că cei de la Lucid nu vor să le mai lase şanse rivalilor de la Tesla, or acest model vine să se dueleze direct cu Model X, având un substrat tehnic la fel de performant precum sedanul Air, ba poate chiar mai bun.
Stilistic Gravity este foarte asemănător cu sedanul Air, bineînţeles cu excepţia caroseriei. Acesta va avea, însă, o siluetă clasică, mai pătrăţoasă fără picanterii exotice precum portierele spate ce se deschid în sus, ca la Tesla Model X, semn că inginerii şi-au dorit să ofere la bord un spaţiu maxim pentru pasageri şi bagaje. Pe exterior se găsesc lumini de tip LED, orizontale, care ocupă cam toată suprafaţa frontală şi posteriorul, într-un stil similar cu Air. În trend cu întraga industrie, Gravity are mânere retractabile ce se ascund în portiere.
Nu există deocamdată informaţii tehnice oficiale, însă putem anticipa că Gravity are la bază aceeaşi platformă LEAP, pentru care optează sedanul Air, iar astfel şi substratul tehnic va fi preluat în întregime. Amintim că în varianta de top Lucid Air este echipat cu un sistem electric de 1,080 CP şi tracţiune integrală, motoarele electrice fiind alimentate de la o baterie de 113 kWh în versiunile de top, ce promite o autonomie de peste 800 km.
0
2,177
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!