Mai multe radare-capcană pe drumurile Moldovei! Poliţia a primit dispozitive mobile de ultimă generaţie

11 Septembrie 2020, 09:13
Denis Godorozea
Inspectoratul General de Poliţie a achiziţionat noi radare mobile, de tip pistol, de ultimă generaţie. În viitorul apropiat inspectorii vor fi înarmaţi cu 5 dispozitive noi, de model TruCAM. Dispozitivele sunt mai performante decât cele existente în prezent în dotarea poliţiei, or pot monitoriza şi înregistra chiar şi încălcările comise de motociclişti.
Noul aparat TruCAM de tip pistol monitorizează viteza de circulaţie a transportului la distanţe de până la 1,200 metri, indiferent de direcţia în care circulă unitatea de transport. Astfel, acum radarul va putea surprinde şi depăşirile de viteză comise de motociclişti, fiind echipate cu aparat foto şi video de rezoluţie mare, cu care poate fi văzut nu doar numărul de înmatriculare în cazul când maşina e la o distanţă mai mare, dar chiar şi faţa celui din spatele volanului. Mai mult de atât, dispozitivul este echipat cu un sistem antibruiere, care va împiedica detectoarele de radare să le sesizeze.

Astfel, cu cele 7 radare aflate deja în dotarea poliţiştilor din ţara noastră, forţele de ordine vor utiliza un total de 12 radare mobile.
0
3,653
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!