(VIDEO) Cum sună un camion electric Mercedes eActros în timpul condusului

2 Aprilie 2023, 12:54
Redacţia PiataAuto.md
Cu toţii ştim că maşinile electrice sunt mult mai silenţioase în condus, iar din acest motiv multe componente auxiliare la primele maşini cu acest tip de propulsie au trebuie reproiectate, pentru că în lipsa zgomotului de fundal al unui motor cu ardere internă, se făceau auzite în mod bizar. În cazul camioanelor electrice, este la fel de adevărat că sunt mai silenţioase, iar cei care le conduc adesea spun că şoferul evită astfel oboseala mai mult timp, datorită liniştii şi lipsei de vibraţii.
Ei bine, cei de la Mercedes au publicat acum un video în care arată cum sună camionul lor electric eActros, acelaşi camion electric despre care scriam acum câteva zile că a reuşit să parcurgă 3.000 km din Finlanda, de la Cercul Polar, până în Germania, în Stuttgart, timp de 6 zile, încărcând de 3 ori pe zi la staţii de încărcare şi scoţând adeseori remorca pentru a face asta.
Ei bine, video-ul nou publicat acum de Mercedes vrea să arată care sunt sunetele, care se fac auzit la un asemenea camion electric. Pentru că e vorba de un vehicul mult mai mare, nu e chiar o silenţiozitate absolut, mai făcându-se auzite mici zgomote numite de obicei ca zgomote de transmisie, iar în acest caz ele vin cel mai probabil de la reductoare şi punţi.
Acestea se fac auzite mai ales în accelerări mai intense sau la viteze mai mari de autostradă, după cum se poate auzi şi vedea în filmuleţ.
Vezi întregul video mai jos.
0
1,675
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!