Tesla anunţă o taxă de congestie la Supercharger-ele sale, de 1 dolar per minut după ce depăşeşti nivelul de încărcare recomandat

22 Noiembrie 2023, 13:51
Redacţia PiataAuto.md
Tesla e primul producător şi operatori de staţii de încărcare din lume care anunţă acum aplicarea unei taxe de congestie la Supercharger-ele sale, prin care va penaliza posesorii de maşini care stau prea mult conectaţi la priză. Nu e vorba doar de o penalizare dacă cineva îşi va lăsa maşina conectată la priză după ce a atins 100%, asta fiind ceva mai răspândit. Ceea ce implementează acum Tesla e ca unele staţii aglomerate să limiteze nivelul de încărcare maximă a maşinilor la 80% sau 90%, iar dacă maşina mai stă conectată la priză şi după această limită, intervine plata penalităţii de 1 dolar pe minut.
Toate maşinile se încarcă mai lent după 80%, iar după 90% pot încărca şi mai lent. Astfel timpul necesar pentru completarea ultimelor procente e mare şi mulţi proprietari de maşini electrice se străduie să nu prea stea la prize fast charge până la ultimele procente tocmai din acest motiv.
Însă există şi dintre cei care vor să alimenteze până la ultimul procent, iar pentru o staţie aglomerată, aceşti posesori devin o problemă, întrucât ţin încărcătoarele blocate mult mai mult timp. Ceea ce face acum Tesla e să-i motiveze pe aceştia să plece de la priză imediat ce au atins nivelul recomandat.
Fiecare staţie de Supercharger-e va avea un nivel recomandat în funcţie de cât de aglomerată este — de obicei de 80% sau de 90%. Posesorul va fi notificat despre această limită, iar după atingerea nivelului de la acea staţie Supercharger i se va mai da o perioadă de graţie de 5 minute să plece. Dacă după 5 minute maşina mai rămâne conectată, intervine taxa de 1 dolar pe minut, deocamdată valabilă doar în SUA, dar cu planuri de extindere şi în alte regiuni.
Taxa a fost anunţată înainte de sărbătoarea de thanksgiving din SUA, când o mare parte din americani călătoresc la distanţe lungi cu maşinile pentru reuniuni de familie, şi când în mod tradiţional în ultimii ani se remarcau rânduri foarte mari la staţiile de încărcare a maşinilor electrice.
1
12,575
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!