(VIDEO) Primul test drive major cu Tesla Cybertruck relevă multe curiozităţi despre noul model, inclusiv în comparaţie cu Rivian şi Hummer

1 Decembrie 2023, 14:27
Redacţia PiataAuto.md
Astă noapte publicam ştirea lansării noului Tesla Cybertruck, trecând prin toţi parametrii săi inginereşti şi prin toate detaliile picante comunicate despre noul model. Şi iată că la doar câteva ore distanţă în mediul online apare şi primul test drive major cu Tesla Cybertruck, în care modelul e experimentat în toate felurile posibile, inclusiv în comparaţii cu Hummer EV şi Rivian R1T.
Iar noul test trece direct la acţiune şi comparare cu principalii concurenţi, pentru că de acolo vin cele mai incredibile rezultate! În primul rând, Tesla Cybertruck în ediţie Cyberbeast de 845 CP, cu 3 electromotoare, l-a învins detaşat pe Rivian R1T, cu 4 motoare şi 835 CP! Da Tesla are 10 CP în pus, dar la asemenea putere ar trebui să conteze mult mai mult că sunt 4 motoare în ecuaţie la Rivian şi acesta ar fi trebuit să aibă o distribuţie a puterii mai bună decât Tesla. Dar Tesla a învins.
Şi mai excepţional, însă, e faptul că Tesla l-a spulberat şi pe Hummer EV, de 1.000 CP! Da, modelul celor de la Hummer are 3 electromotoare, ca şi Tesla, dar totuşi, sunt 1.000 CP, faţă de 845! Însă greutatea lui Tesla e similară cu Rivian, în timp ce Hummer EV e cu 1,3 tone mai greu!
Aşadar, Tesla Cybertruck tocmai şi-a spulberat cei mai redutabili concurenţi, şi a făcut-o cu anvelope allroad! Aşa că îşi poate expune cu mândrie curiozităţile inginereşti. Printre ele se numără şi faptul că acesta foloseşte 1.366 de celule de baterii mari, de tip 4680. Acestea nu doar costă mai puţin în producţie şi sunt mai puţine la număr într-o maşină, dar şi reuşesc să asigure o consecvenţă fenomenală de performanţă, fără a se supraîncălzi.
E la fel de curios că din cele 3 electromotoare noi, dezvoltate pe intern de Tesla, doar unul foloseşte magneţi permanenţi, care necesită pământuri rare. Celelalte două motoare sunt pe inducţie. Şi tot sistemul funcţionează pe arhitectură de 800 volţi, aşa cum spuneam şi în ştirea de lansare.
Jason, jurnalistul care conduce Cybertruck, explică în video şi avantajele trecerii la 800 volţi, rezultate din ecuaţia puterii, care produsul dintre tensiunea în volţi şi intensitatea în amperi, aşa cum explicam şi noi în video-ul cu noţiunile de bază despre maşinile electrice actuale. În cazul lui Tesla asta permite şi fire mai subţiri, iar avantajul e similar şi la trecerea sistemului electric elementar de la 12 volţi la 48 volţi.
Pentru a demonstra cât de manevrabil e noul model, Jason merge şi pe un circuit de karting, alături de un kart.
Iar pentru a testa duritatea exoscheletului, a fost nevoie de un ciocan.
Şi, în fine, întregul test trece prin multe alte curiozităţi ale ingineriei. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
13,389
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!