Prima pagină  »  Ştiri  »  Un nou automobil-pictura de la Volvo
26 IUNIE 2008, 10:04
1,805
0
Un nou automobil-pictura de la Volvo
De Ilie Toma
0
La 28 Iunie 2008, la Moscova, pe campia Hodinsk va avea loc festivalul artei aerografice automobilistica "Aerograf 2008". Anul trecut, coupe-ul sport Volvo C30 cu aerografia "Serpantina sentimentelor" a obtinut premiul de aur in categoria "Abstractionism". In acest an, Volvo va prezenta un nou automobil, creat dupa tema tablourile pictorului cu renume mondial Igor Tcholaria. Insa, in acest an in mainele maestrului se va afla coupe-cabrio-ul Volvo C70.

Principalul scop al festivalului "Aerograful anului" este de a scoate in evidenta cele mai bune lucrari in domeniul aerografiei. Juriul, in componenta caruia intra maestri consacrati in arta, alege si premiaza in fiecare an atat automobilele cu cele mai originale desene artistice, cat si pictorii care lucreaza in cadrul acestui proiect.

Anul trecut la festival a participat modelul Volvo C30, un model sport si dinamic al scandinavilor, iar la baza lucrarilor de decorare a fost o adevarata capodopera - pictura "Serpantina sentimentelor" de Igor Tcholaria. Automobilul a obtinut premiul de aur in categoria "Abstractionism".

Igor Tcholaria este unul din putinii pictori contemporani rusi, care a reusit sa obtina succese importante si de lunga durata in domeniul artei europene. Printre posesorii tablourilor lui se numara azi multi dintre cei mai renumiti reprezentanti ai industriei de fashion, estrada sau chiar de la Hollywood. Una din cele mai importante victorii ale pictorului rus este castigarea concursului pentru crearea a doua panouri artistice pentru cel mai mare vas de ocean - Queen Mary II.

Colaborarea cu Volvo este inca o pagina de succes in creatia lui Tcholaria. Oficialii Volvo au apreciat inalt expresivitatea maestrului originar din Sankt-Peterburg, care, la randul rau a fost fascinat de perfectiunea design-ului scandinav. Ca orice pictor de talie mondiala, Tcholaria nu a ezitat sa-i confere automobilului nuante proprii, individuale. Dupa victoria triumfala din anul trecut, Volvo C30 by Igor Tcholaria a trezit emotii la expozitia "Millionaire Fair", unde a fost expus si in cadrul unei licitatii, organizata de casa de licitatii "Phillips de Pury & Co". Pentru dreptul a detine automobilul-unicat s-a delcansat o adevarata lupta. Pretul de start a lui Volvo C30 by Igor Tcholaria a fost de 20 mii euro, insa, pana la urma, acesta a fost vandut pentru suma de 50 000 Euro. Banii obtinuti din vanzare au fost directionati catre Fondul de ajutorare a copiilor din familii social-vulnerabile din regiunea Vladimirskoe, sub supravegherea fondului de binefaceri "Noble House".
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!