Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi este numit Inventatorul European al Anului 2008
12 IULIE 2008, 23:39
2,042
0
Audi este numit Inventatorul European al Anului 2008
De Vasile Marian
1
O inalta distinctie pentru tehnologia Audi Space Frame
Biroul European de Patente premiaza designul din aluminiu usor al Audi
Conceptul Audi reduce cu succes consumul de carburant

Biroul European de Patente a denumit AUDI AG Inventatorul European al Anului. Acest premiu este decernat companiilor ale caror idei au adus contributii semnificative la cresterea economica si competitiva a Europei. Audi a fost premiata pentru inventarea tehnologiei Audi Space Frame (ASF).

Günter Verheugen, vicepresedintele Comisiei Europene, a premiat castigatorii. „Inventatorii europeni ai anului 2008 au realizat adevarate inovatii”. Premiul, care a fost decernat pentru a treia oara, are rolul de promovare a imaginii de „Continent al inovatiilor” a Europei.

„Premiul este o recunoastere a superioritatii noastre in domeniul tehnologiei de proiectare cu aluminiu usor, un domeniu foarte important pentru industria constructiei de automobile”, a declarat Rupert Stadler, presedintele consiliului de administratie al AUDI AG. Intrata in competitie la categoria „Industrie”, tehnologia ASF dezvoltata de marca celor patru inele a fost aleasa castigatoare dintre patentele concurentilor.

Heinrich Timm, directorul Centrului de proiectare cu aluminiu si materiale usoare al Audi, si Norbert Enning, co-inventator al conceptului ASF, au fost cei care au acceptat premiul Inventatorul anului la Ljubljana. „Prin lansarea tehnologiei Audi Space Frame, compania Audi a adus o noua dimensiune proiectarii componentelor din materiale usoare pentru industria constructiei de automobile”, a declarat Timm.

Rezultatul tehnologiei Audi Space Frame este o caroserie pentru automobile care este nu doar mai rezistenta si mai sigura decat o caroserie din otel, ci are si o greutate mult redusa. „Acesta este un factor important pentru reducerea consumului de carburant si a nivelului emisiilor de CO2”, a declarat Enning.

Audi Space Frame – design din aluminiu usor cu avantaje categorice

Tehnologia Audi Space Frame a fost prezentata pentru prima data publicului mondial la Salonul Auto International din Frankfurt, in 1993, sub forma unei caroserii pentru automobilul Audi A8. ASF este o structura foarte rezistenta din aluminiu in care sunt integrate panouri care au si rol de sustinere a sarcinilor. Tehnologia Audi Space Frame este compusa dintr-o structura complexa de profile extrudate si noduri turnate. Impreuna, aceste componente creeaza o caroserie cu un grad ridicat de rigiditate si automobile care ofera o protectie la impact cu mult peste medie. Designul ASF permite reducerea semnificativa a greutatii, imbunatateste manevrabilitatea si reduce consumul de carburant. Automobilele Audi A8, Audi TT Coupe, TT Roadster, Audi R8 si Lamborghini Gallardo sunt prevazute cu caroserie Audi Space Frame.

Norbert Enning - co-inventator al tehnologiei Audi Space Frame

Norbert Enning, in varsta de 51 de ani, este unul dintre cei mai inventivi angajati ai Audi. Enning si echipa sa au dezvoltat tehnologia ASF sub conducerea lui Heinrich Timm, la inceputul anilor ’80. „Caroseria automobilului Audi A8, care utilizeaza principiul ASF, este una dintre cele mai usoare din clasa de lux”, spune Enning. De cand i s-a alaturat echipei Audi in 1982, inginerul mecanic licentiat a creat inventii in domeniul protectiei pentru pietoni si al dotarilor interioare, pe langa numeroasele inventii cu privire la designul ASF. Enning este in prezent implicat in pre-dezvoltarea unor automobile prototip.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!