Prima pagină  »  Ştiri  »  Jaguar celebreaza 60 de ani de la aparitia modelului XK
28 IULIE 2008, 11:55
2,200
0
Jaguar celebreaza 60 de ani de la aparitia modelului XK
De Ilie Toma
0
In anul 1948, Jaguar a creat automobilul, in urma caruia insigna companiei a devenit una dintre cele mai cunoscute din lume. Si odata cu aceasta, un motor nou, mai avansat, a debutat pe renumitul model XK120. Ca sa sarbatoreasca acest eveniment, Clubul Jaguar XK in colaborare cu Clubul Entuziastilor Jaguar au pregatit o serie de evenimente ce vor culmina petrecerea ''XK60 Diamond Celebrations'', ce va avea loc de pe 8 pana pe 10 august 2008. La eveniment va avea loc o licitatie, competitii, trofee, expozitii istorice, diferite star-uri vor fi prezente si multe altele ce vor infrumuseta cele doua locatii unde toate acestea vor avea loc: Goodwod si Cowdray Park, Marea Britanie.

Doua mari personalitati vor fi prezente, Sir Stirling Moss si Murray Walker. Se asteapta ca la eveniment sa fie prezente asa automobile, ca Type C, Type D, XK120, XK140 si XK150, toate in deplina actiune, numarul lor total fiind mai mare de 600. Aceasta va mari considerabil vinzarile automobilelor Jaguar, cu ajutorul casei de licitatie Bonhams.

La eveniment vor mai avea loc si diferite parade si demonstratii pe renumita trasa Goodwod, va fi un show de automobile rare si istorice. Diferiti specialisti Jaguar, muzica live si un show de moda a anilor ’50 vor face aceasta sarbatoare de neuitat. Pe un display mare vor fi prezentate o serie de automobile rare, precum si cele mai noi modele, inclusiv noul XKR-S, ce va putea fi admirat la stand-ul Jaguar.

''Suntem foarte emotionati si foarte bucurosi ca avem ocazia sa organizam un astfel de eveniment. XK este un model de success al secolului XX: originalitatea si motorul sau demonstreaza supravietuirea modelului XK pina in zilele de azi. Vrem sa colaboram cu Jaguar Cars pentru a mai organiza astfel de ceremonii de scara inalta'', a declarat Philip Porter, co-fondatorul Clublui Jaguar XK.

''Apreciez foarte mult aportul pe care Philip Porter si echipa sa l-au adus companiei Jaguar. Varietatea modelelor XK intr-adevar reprezinta masini sportive si frumoase, si de aceea la acest eveniment se vor intilni toti detinatorii de XK, ce vor sa remarce impactul pe care modelul l-a adus nu doar industriei auto, dar si insusi culturii. XK a fost intotdeauna un model rapid, detinand si titlul de cel mai rapid automobil de serie din lume, pina la XKR-S, cel mai rapid XK construit vreodata'', a spus Geoff Cousins, director-ul de conducere al Jaguar UK.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!