Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera conceptului Mazda Kazamai va avea loc la Salonul Auto din
24 IULIE 2008, 15:34
1,616
0
Premiera conceptului Mazda Kazamai va avea loc la Salonul Auto din Moscova
De Petru Amihalachioaie
0
Kazamai, din japoneza inseamna ''lupta vartejurilor''. Conceptul creeaza impresia unui crossover puternic, dar totodata usor si stilat. Lucrarile asupra conceptului s-au efectuat dupa programa de dezvoltare a tehnologiilor ''Zoom-Zoom inteligent'', principalul scop fiind atingerea echilibrului dintre condusul sportiv placut, ecologie si securitate. Odata cu premiera conceptului Kazamai, la salonul auto din Moscova va fi prezentat si noul SUV – Mazda CX-9, care, in America de Nord, a fost decernat cu premiul de cel mai bun SUV al anului 2008.

Kazamai continua stilul lui Nagare, combinand liniile armonioase elastice cu proportiile aerodinamice. Formidabila forma a grilei radiatorului, aripile fata accentuate si linia armonioasa a acoperisului, impreuna cu jantele de 22 de toli ofera automobilului o stare emotionala foarte placuta.

Kazamai nu se distinge doar prin design-ul sau sportiv, dar si prin lungimea compacta si desigur dorinta de a conduce iarasi si iarasi acest automobil. Tractiunea la Kazamai este integrala, motorul este de ultima generatie cu sistem direct de injectie iar trasmisia este elaborata de la zero. Conceptul dispune de o aerodinamicitate excelenta, continuand tematica unei caroserii usoare si a sistemelor de securitate mult mai bune. In caz ca aceste tehnologii vor fi folosite la modelele de serie, Mazda va demonstra caracteristici dinamice extraordinare, economie de combustibil si o reducere a gazelor nocive.

Mazda Kazamai promite a fi inca un proiect de success al echipei de designeri Mazda, care in februarie 2008 au fost decernati cu Grand Prix-ul Festivalului international de automobile din Paris. Fiind proiectat special pentru salonul auto de la Moscova, Kazamai exprima o noua directie de creare a unui nou crossover compact, care mai apoi, va intra in serie. Pe piata din Russia, care permanent creste, crossoverele compacte se situeaza pe locul 2, avind o cota de 13% din vinzarile automobilelor noi.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!