Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala pentru autobuze: noul Mercedes-Benz Travego cu asistenta activa la
31 IULIE 2008, 16:19
1,850
0
Premiera mondiala pentru autobuze: noul Mercedes-Benz Travego cu asistenta activa la franare
De Ilie Toma
0
Stuttgart – in premiera mondiala este prezentat noul model Mercedes-Benz Travego: pentru prima data, ''Active Brake Assist'' (asistenta activa la franare), ce a obtinut multiple premii, este folosit pe un autobuz. Fiind cunoscut ca un sistem de franare de urgenta, atunci cand apare riscul de impact cu un automobil ce se deplaseaza in fata, sistemul franeaza automat daca soferul nu efectueaza nici o actiune.

''Active Brake Assist'' se bazeaza pe un sistem de control al ''apropierii'' automobilului. Aici se folosesc trei radare si cu ajutorul unui sensor, sistemul recunoaste obstacolele ce se deplaseaza in fata autobusului. Distanta si viteza relativa vehicolului din fata, permanent este analizata si inregistrata de un program. Daca apare vreun risc de formare a unui accident iar situatia in trafic ramane neschimbata, atunci in primul rand se declanseaza un sunet, iar pe urma se aplica frana de urgenta.

Pe linga diferite sisteme de asistenta activa, cum ar fi ESP, BA, ''Active Brake Assist'' marcheaza un nou succes in prevenirea accidentelor rutiere. Acest sistem a fost apreciat foarte mult de clientii ce conduc camioanele Mercedes, ce au parcurs deja un total de peste 350 mln de km.

Noua generatie a modelului Travego ofera si o alta inovatie, la siguranta pasiva: ''Front Collision Guard'' (FCG) reprezinta un sistem unic de protectie a soferului si a ghidului, in caz de impact frontal si totodata poate evita ca automobilul din fata sa nimereasca sub rotile autobusului. In partea frontala a autobusului sunt prezenti sensori de impact, ce impart energia intr-un mod specific, in caz de accident. In afara de aceasta, locul soferului (volanul, pedalele si scaunul) sunt instalate pe asa o platforma, ca in caz de impact, ele se pot deplasa, castigand astfel cativa centimetri importanti.

O alta noutate reprezinta noua cutie de viteze Mercedes PowerShift. Aceasta este prima cutie manuala, dar automatizata, conceputa special pentru autobuse. Noua cutie de viteze in opt trepte reduce considerabil consumul si este foarte eficienta si sigura. Din cauza aceasta si mediul inconjurator se bucura, deoarece emisiile de CO2 depind direct de consumul de combustibil.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!