Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi prezinta noul S4/S4 Avant
23 SEPTEMBRIE 2008, 09:16
2,253
0
Audi prezinta noul S4/S4 Avant
De Petru Amihalachioaie
1
Stiri fierbinti de azi noapte din Germania: Audi a prezentat presei noile sale modele sportive – S4 si S4 Avant. Motorul, un 3.0 litri, V6, ce dispune de injectie directa si turbocharger mecanic, este in stare sa produca 333 CP. Acceleratia pana la prima suta de km/h S4 o efectueaza in 5.1 secunde si are un consum mediu de doar 9.7 litri/100 km.

Tractiunea permanenta pe toate cele patru roti, quattro, transfera puterea sa catre sosea, cea din urma fiind convertata cu ajutorul suspensiei sport, ce permite o stabilitate foarte dinamica.Optional, Audi S4 si S4 Avant poate fi echipat cu multe tehnologii inovative. Cutia de viteze S tronic in sapte trepte este fulgeratoare iar noul diferential sport distribuie cuplul intre rotile spate, corespunzator fiecarei roti in parte. Noul Audi S4 va fi dezvaluit publicului pentru prima data la Salonul Auto din Paris, incepand cu 2 Octombrie.

Inima noilor modele este una total noua – motorul de 3.0 TFSI reprezinta cel mai nou membru din familia motoarelor V, a companiei Audi si demonstreaza performanta si eficienta brandului cu patru inele. V6-le genereaza din cei 2.995 cm3, 333 CP si 440 Nm, cei din urma fiind disponibili intre 2.500 si 4.850 rpm. Sedanul accelereaza pana la 100 km/h in 5.1 secunde, iar versiunea Avant in 5.2 secunde. Ambele modele sunt limitate electronic la 250 km/h.

In afara de aceasta, noul motor de 3 litri demonstreaza si o economie de combustibil. Multumita noii tehnologii a injectiei directe, in mediu, sedanul consuma 9.7 litri, iar versiunea Avant doar 9.9 litri la 100 km, ceea ce reprezinta o reducere de 26% comparativ cu generatia precedenta.

In interior, aveti la dispozitie toate cele necesare. Cele mai noi tehnologii de comunicare si distractie sunt ajustate de catre leader-ul sistemelor operationale – MMI. O gama larga de sisteme audio, de la cele mai practice, pana la cele mai luxoase, a firmei Bang & Olufsen, doua sisteme de navigare, o interfata iPod si un Bluetooth de ultima generatie.

Optional, poate fi comandata clima automata in trei zone si farurile ce urmeaza drumul in viraj, adica se intorc odata cu rotirea volanului.

Livrarile noului model se vor incepe in Martie 2009.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!