Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW a lansat Seria 5 Security
18 SEPTEMBRIE 2008, 14:42
2,239
0
BMW a lansat Seria 5 Security
De Ilie Toma
0
Dupa ce l-a facut pe X5 impenetrabil la atacuri cu arme usoare, divizia Security din cadrul BMW s-a ocupat si de Seria 5, pe care l-a indopat cu tehnologii de ultima ora, specifica domeniului securitatii fara a-i afecta prea mult calitatile dinamice care l-au facut atat de popular.

Disponibil in versiunile 550i si 530i, Seria 5 Security este cotat la nivelul de protectie balistica VR4, ceea ce inseamna ca nu poti sa il ataci folosind un simplu pistol.

De fapt, VR4 inseamna ca cei dinauntru sunt protejati chiar si de atacuri cu arme ce folosesc gloante de calibrul unui Magnum 44, indiferent daca acestea sunt trase la un unghi de 45 sau 90 de grade.

Blindajul din materiale speciale si otel rezistent ce protejeaza caroseria este dublat de geamurile impenetrabile de 22 mm grosime si de un scut montat in podea, menit sa elimine efectele distructive ale bombelor.

Chiar si covorasele sunt facute din fibra Aramid, acelasi material din care sunt confectionate vestele anti-glont.

Motoarele celor doua versiuni oferite dezvolta aceeasi putere ca si modelele de serie, adica 367 CP (550i) si 272 CP(530i); primul permite o acceleratie de 6,5 secunde pana la 100 km/h, in timp ce agregatul sase-in-linie ii imprima lui 530i un sprint pana la aceeasi viteza de 7,5 secunde.

Modelele BMW Seria 5 Security vor fi targetate, asa cum era de asteptat, catre consumatorii din tarile in care atentatele si rapirile sunt la ordinea zilei, preponderent existente in America de Sud, Asia de Sud-Est si Orientul Apropiat.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!