Prima pagină  »  Ştiri  »  Honda City - o nouă generaţie în premieră la Istanbul
18 SEPTEMBRIE 2008, 17:38
1,771
0
Honda City - o nouă generaţie în premieră la Istanbul
De Vasile Marian
0
Honda va prezenta în premieră la Salonul Auto de la Istanbul noua generaţie a modelului Honda City, dotat cu noul motor 1.4 i-VTEC şi anumite elemente de design preluate de la noul Accord. Lansarea pe piaţă este programată în ianuarie 2009.

Compactul sedan Honda City este o maşină complet nouă faţă de generaţia precedentă, , lansată în septembrie 2005, având un stil exterior diferit, cu elemente de design împrumutate de la Accord. Pe lângă modificările exterioare modelul primeşte şi noul motor 1.4 i-VTEC ce oferă modelului Honda City performanţe ridicate.

Noul motor care intră şi în gama motoarelor noului Jazz, este dotat cu sistemul i-VTEC de la Honda ce oferă performanţe crescute, precum şi flexibilitate, fără a compromite consumul de combustibil şi emisiile. Noul motor dezvoltă 100 CP, cu 17 CP mai mult decât modelul precedent. Plusul de putere ajută noul City să ajungă de la 0-100 km/h în 11.8 secunde, o îmbunătăţire cu 1.6 secunde faţă de performanţele modelului precedent. Versiunea Honda City dotată cu transmisie automată ajunge de la 0-100 km/h în 14.7 secunde.

Transmisia manuală pentru City este o versiune modificată a transmisiei precedente ce a primit o serie de îmbunătăţiri, în timp ce transmisia automată este un element complet nou şi dispune de padele pentru schimbarea treptelor montate pe volan.

Faţă de modelul precedent, noua Honda City a primit materiale de calitate mai bună, precum şi un plus de ergonomie pentru interior. Pe lângă detaliile de stil interiorul a fost înnoit cu diverse spaţii de depozitare şi scaune cu un nivel de confort crescut. Tot la interior vom găsi şi noul sistem audio ce oferă posibilitatea conectării la dispozitive externe precum iPod-urile. Mai mult decât atât, inginerii Honda au acordat o atenţie deosebită izolării fonice interioare, făcând o treabă foarte bună la acest capitol.

Noua Honda City are la bază platforma recent lansatului model Jazz şi dispune de multe dintre tehnologiile hatcbackului, puntea mai lungă oferind îmbunătăţiri semnificative ale manevrabilităţii şi spaţiului interior.

Nici siguranţa nu a fost uitată, noul City adoptând Structura ACE (Advanced Compatibilitz Engineering), ce oferă protecţie pasagerilor ambelor maşini în cazul unei coliziuni cu un vehicul de înălţime diferită.

Noul model Honda City va fi lansat pe unele pieţe europene în luna ianuarie 2009, după ce îşi va face debutul european la Salonul Auto de la Istanbul (9-19 octombrie 2008).
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!