Prima pagină  »  Ştiri  »  Kia va prezenta noul cee'd Hibrid si Soul Hibrid la Paris
26 SEPTEMBRIE 2008, 12:45
2,084
0
Kia va prezenta noul cee'd Hibrid si Soul Hibrid la Paris
De Ilie Toma
0
La Salonul Auto din Paris, ce va avea loc saptamana viitoare, Kia va prezenta cateva modele, ce se bazeaza pe tehnologia hibrida. Este vorba despre modelul Soul, cee'd si Sportage. Cele din urma reprezinta cele mai noi investitii a corporatiei coreene, in domeniul tehnologiilor respectarii mediului ambiant. Versiunile hibride urmeaza sa intre in productie incepand cu anul 2009.

Una dintre tehnologiile noi dezvoltate, ce va fi disponibila pe modelele de serie, este sistemul ISG (Idle Stop&Go), ce debuteaza la Paris pe Kia cee'd, dotat cu motorul pe benzina. Sistemul inovativ consta in oprirea motorului, atunci cand masina sta pe loc, in special in trafic, astfel se reduce consumul si emisiile cu circa 15%.

Tot la Paris vor debuta si conceptele Kia cee'd Hibrid si Kia Soul Hibrid. Motorul electric ce va fi folosit pe modelul Soul, produce 15 kW si 105 Nm, fiind combinat cu motorul pe benzina de 1.6 litri. Modelul va dispune si de sistemele CVT (continously variable transmission), ISG (Idle Stop&Go) si sistemul regenerativ de franare, ce reincarca unitatea electrica. Emisiile prototipului sunt de 117 g/km.

Kia cee'd Hibrid a fost dezvoltat de catre Kia R&D. Ca si modelul Soul Hibrid, la cee'd se foloseste un motor de 1.6 litri si unul electric de 15 kW. Emisiile indica doar 114 g/km.

Ca parte a programului ''Fuel Cell Eletric Vehicle'' (FCEV), Kia Sportage FCEV a fost de asemenea testata si evaluata permanent. Iar acum, Kia va aduce acest prototip la Salonul din Paris.

In urma cercetarilor intense a tehnologiilor inovative, noul Sportage FCEV va dispune de cele mai noi tehnologii, inclusiv noul motor cu celule de combustibil, ce dezvolta 136 CP si o noua baterie lithium-ion polimerizata de 152V, ce va permite modelului sa beneficieze de performante mai mari. Distanta pe care masina o poate efectua cu acest motor este de 300 km. Sportage FCEV este echipat cu celule de combustibil cu hidrogen, un nou tren de rulare, un motor electric si o unitate de control, toate fiind dezvoltate de catre Kia.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!