Prima pagină  »  Ştiri  »  Lincoln reduce consumul de combustibil
25 SEPTEMBRIE 2008, 13:21
2,315
0
Lincoln reduce consumul de combustibil
De Ilie Toma
0
Lincoln Navigator 2009 ofera mai mult decat un nivel impresionant de lux si functionalitate – dispune si de implementari semnificative in reducerea de combustibil.

Navigator, in versiunea 4x2, multumita modificarilor arhitecturale si a sistemului tehnic, a reusit sa obtina un consum de aproximativ 17 litri/100 km in mediul urban si pana la 12 litri/100 km pe traseu. Iar asta face ca modelul Navigator sa fie o alegere foarte buna, din segmentul SUV-urilor de lux.

''Veti remarca diferentele'', a spus John Rich, manager tehnic si de programare al Ford Trucks. ''Am marit semnificativ performantele masinii''.

Navigator este propulsat de un motor Triton de 5.4 litri, V8, ce dispune de 3 valve/cilindru si o cutie de viteze automata in 6 trepte, ce genereaza 300 CP. Cutia de viteze este mult mai calitativa, respectiv acceleratia masinii este mai buna.

Un program unic a fost dezvoltat pentru a regla consumul de benzina, folosind deacceleratia agresiva si reducand consumul de combustibil, fara mari eforturi din partea soferului. Aceasta strategie complexa a combustibilului este folosita pe multe modele Ford, ce ajuta sa reduca consumul. 2009 Ford F-150 este unul dintre acele modele ce beneficiaza de noul sistem.

''Fenomenul de deacceleratie se produce atunci, cand soferul brusc ridica piciorul de pe pedala de acceleratie, iar sistemul imediat opreste fluxul de benzina'', spune Rich. ''Pare simplu, insa nu e deloc simplu. Pentru a efectua aceasta, a trebuit sa studiem foarte atent complexul permanent-schimbator al mixturii aerului cu benzina, provocat de fenomenul acesta de deacceleratie.''

''Nu este sofisticat, este imperceptibil pentru client'', a adaugat Rich. ''Sistemul de catalizare ''revine'' la viata fara a emite oarecare gaze nocive.''
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!