Prima pagină  »  Ştiri  »  Mai dinamic, mai puternic si mai ecologic: noul Golf GTI
26 SEPTEMBRIE 2008, 16:44
2,185
0
Mai dinamic, mai puternic si mai ecologic: noul Golf GTI
De Ilie Toma
0
In anul 1976, Volkswagen Golf GTI Mk I a fost lansat ca o versiune limitata a gamei Golf. Iata ca au trecut 32 de ani, cinci generatii si 1.7 milioane de automobile vandute in toata lumea, de cand a fost lansata prima generatie. Iar acum au fost publicate datele despre generatia a VI-a, inainte de lansarea sa oficiala de la Salonul Auto din Paris.

Atributele esentiale ale unui GTI original sunt dinamica, stilul si practicitatea si se regasesc neaparat si pe noul concept GTI. La noua masina sunt folosite cele mai avansate tehnologii a trenului de rulare si a suspensiei, create pentru un condus cat mai placut.

Suspensiile fata si spate, preluate de pe actualul Golf, au fost modificate si adoptate in noul GTI. Arcuri elicoidale noi, amortizoare si un anti-roll bar pot fi regasite in noul concept. Iar pentru prima data pe un GTI, este prezent sistemul ''Adaptive Chassis Control'' (ACC), ce se traduce in amortizoare pneumatice ajustabile. Soferul are la dispozitie trei tipuri de setari:comfort, normal si sport.

Pentru prima data, noul GTI este echipat cu un diferential electronic cu alunecare limitata (XDS), combinat cu un sistem sofisticat ESP (Program Electronic al Stabilitatii).
Motorul conceptului GTI este un motor de 2.0 litri TSI, in patru cilindri, ce dezvolta 210 CP – cu 10 CP mai mult decat Mk V GTI. Chiar daca puterea motorului a crescut, motorul este mai eficient, avand un consum mai redus de combustibil si aruncand doar 178 g/km de CO2, comparativ cu 189 g/km a generatiei actuale. Motorul instalat pe noul Golf GTI, permite automobilului sa efectueze sprintul pana la 100 km/h in 7.2 secunde si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h.

Echipa de design, ce raspunde de noul GTI, este constituita din trei persoane: Walter de Silva, Klaus Bischoff si Marc Lichte. ''Am vrut sa cream un design cu linii clare, ce reda putere, dar si stil'', a comentat Walter de Silva.

Modificarile au fost aduse si in interiorul noului concept. Volanul negru, cu un contrast rosu, scaunele sportive sure si multe altele, ce fac deosebirea dintre generatia a V-a cu a VI-a. La exterior se evidentiaza jantele de 18 inch, de tip ''apel de telefon'', ce amintesc de jantele folosite pe conceptul GTI W12-650.

Ca si toate modelele Golf, noul GTI are un nivel inalt de echipare, chiar in versiunea standart, fiind prezente cele 7 airbaguri, radio CD, control al climei si ESP.

Noul Volkswagen Golf VI GTI va fi disponibil clientilor incepand cu primavara lui 2009.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!