Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster 722 S: un roadster cu performante infricosatoare
29 SEPTEMBRIE 2008, 22:08
2,050
0
Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster 722 S: un roadster cu performante infricosatoare
De Petru Amihalachioaie
0
Noul Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster 722 S marcheaza o noua viziune asupra automobilelor ''deschise'' de performanta. Avand la dispozitie 650 CP, accelerand pana la 100 km/h in 3.7 secunde si o viteza maxima de 335 km/h, acest cabriolet cu doua locuri reprezinta echiparea de top a modelului original - SLR McLaren Roadster. Ambele masini dispun de acoperis retractabil ce este elaborat din fibra de carbon si poate rezista la viteze foarte mari. Odata cu marirea puterii motorului, modificarile au fost atinse si la suspensie si aerodinamica. Chiar daca acest roadster este unul foarte performant, cei doi pasageri dispun de tot comfortul, pentru condusul de zi cu zi. Interiorul sau este pe cat se poate de sportiv, pe atat de calitativ, finisat cu materiale de cea mai inalta calitate. SLR McLaren Roadster 722 S este limitat la 150 unitati si se pare ca va fi comandat de cei mai entuziasmati fani ai marcii.

Insa de unde au mai aparut cifrele ''722'' in denumirea modelului? Pentru asta, trebuie sa ne intoarcem in anii 1950, atunci cand renumitul (chiar o legenda a motorsportului) Stirling Moss si co-soferul sau, Dennis Jenkinson, au participat la cunoscuta cursa Mille Miglia, pe automobilul Mercedes-Benz 300 SLR, ce avea numarul de start 722. Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster 722 S continua traditiile anilor 1950, dispunand de tehnologiile cele mai inovative, folosite in domeniului sportului auto.

Motor construit manual de AMG

''Inima'' acestui monstru o reprezinta un motor de 5.5 litri V8, turboaspirat, ce este produs manual la uzina Mercedes-AMG, din Affalterbach. Punctele forte ale noului motor sunt: receptionarea imediata a pedalei de acceleratie, cuplul foarte mare si inconfundabilul sunet al motorului V8. Pe langa cele sus enumerate, aceasta editie este si mai puternica decat versiunea de baza, adica SLR McLaren Roadster, ce are 626 CP si 780 Nm. Noul model ii va satisface chiar si pe cei mai capriciosi clienti, mai ales ca masina poate fi folosita in fiecare zi.

Cutia de viteze automata in cinci trepte, de origine Mercedes-Benz, a fost dezvoltata pentru performante inalte. A fost special configurata pentru un cuplu foarte mare si permite soferului sa aleaga intre doua tipuri de schimbare a treptelor. In urma acesteia, roadsterul demonstreaza calitati inalte de performanta: SLR Roadster 722 S atinge 100 km/h in 3.7 secunde, 200 km/h in 10.6 secunde, iar viteza maxima de 335 km/h face ca acest roadster sa fie cel mai rapid dintre toate roadsterele de serie.

Dotari exclusive

Dotarile exclusive includ clima automata bi-zonala, un sistem audio de inalta calitate BOSE Premium, volan multifunctional cu padele de schimbare a treptelor si un sistem de navigare cu radio CD player.

Aceasta editie limitata la 150 exemplare este produsa exclusiv manual, iar vanzarile vor demara incepand cu 1 ianuarie 2009.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!