Prima pagină  »  Ştiri  »  Tesla Motors va fi prezenta la Salonul Auto din Paris
27 SEPTEMBRIE 2008, 09:32
2,234
0
Tesla Motors va fi prezenta la Salonul Auto din Paris
De Ilie Toma
0
Oficialii Tesla Motors au anuntat ca vor onora si ei prezenta la mult asteptatul Salon Auto din Paris. Vor fi prezentate cateva modele ale companiei, iar pentru jurnalisti, va fi posibil si efectuarea unui test drive.

Pe data de 17 Septembrie, Tesla a anuntat ca are in plan sa construiasca o uzina noua, chiar in ''inima'' orasului Silicon Valley, din statul California. Investitiile se vor ridica pana la $250 milioane, iar la acea uzina se va produce modelul S, un sedan luxos ce poate sa ia la bord cinci pasageri si nu emite gaze nocive, deoarece motorul este unul electric, bazat pe o baterie litium-ion. Se asteapta ca pretul masinii sa fie de $60.000 (circa 41.000 Euro) iar cu o singura incarcare a bateriilor, automobilul poate parcurge 400 km, dispunand de performante exceptionale. Primele sedanuri vor fi produse incepand cu anul 2010.

Noua uzina va fi in stare sa produca anual de la 15.000 pana 30.000 de unitati, daca se va lucra in doua schimburi. Aproape jumatate din toata productia va fi exportata in Europa. Inca nu este posibil de comandat aceasta masina, insa oficialii Tesla cred ca vanzarile vor fi destul de mari, atat in Europa, cat si in SUA.

La mijlocul lunii Septembrie, Tesla a inceput productia modelului Roadster, ce este produs in colaborare cu Lotus Group, la uzina Tesla din Marea Britanie, din orasul Hethel. Saptamanal se produc aproximativ 10 modele Roadster, iar numarul se va mari la 40 pana in 2009. Deja 1.200 de clienti au dat comanda de acest model, iar vanzarile in Europa vor demara incepand cu luna Mai 2009.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!