Prima pagină  »  Ştiri  »  Fiat a prezentat noul Grande Punto Natural Power
15 OCTOMBRIE 2008, 15:04
2,233
0
Fiat a prezentat noul Grande Punto Natural Power
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
Fiat prezinta noul sau Grande Punto Natural Power, o noua versiune, dotata cu un motor ce functioneaza atat pe baza de benzina, cat si pe metan. Aceasta demonstreaza inca odata ca producatorul italian este in permanenta cautare a unor noi solutii de protejare a mediului ambiant. Fiat este liderul, in ce priveste folosirea metanului ca mijloc de combustibil, in echipare direct de la uzina. In perioada ianuarie-august 2008, in Italia au fost vandute 43.000 de automobile Fiat, dotate cu un astfel de motor, comparativ cu 33.000 de automobile in aceeasi perioada a anului 2007.

Va aducem la cunostinta, ca Fiat este primul si unicul producator, ce ofera o varietate mare de modele din gama ''Natural Power'', destinate diferitor categorii de oameni, ce sunt dotate cu motoare pe benzina/metan: Multipla Natural Power, Punto Natural Power, Panda Natural Power, Panda Climbing Natural Power si Doblo Natural Power. Iar acum a venit si randul lui Grande Punto Natural Power, sa faca noi reguli in segmentul sau.

In primul rand, sa conduci un Grande Punto, dotat cu motorul respectiv, este foarte econom, comparativ cu cele pe benzina sau diesel, mai ales in perioada aceasta, cand preturile la combustibil sunt foarte inalte.

Un alt avantaj al noului model il reprezinta autonomia: automobilul poate sa parcurga pana la 310 km, in caz ca este facut plinul cu metan (84 litri, ce corespunde cu aproximativ 13 kg de metan la o presiune de 200 bari). Insa aceasta nu e totul. In caz ca alimentati masina concomitent cu cei 45 litri de benzina, atunci autonomia automobilului va constitui toti cei 1.000 km!, pana la urmatoarea alimentare. Astfel, puteti sta linistit si sa nu va faceti griji, ca o sa ramaneti pe drum.

De asemenea, noul model este oferit si cu motorul de 1.4 litri, in 8 valve, ce corespunde normelor de poluare Euro 5 si emite doar 115 g/km de CO2.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!