Prima pagină  »  Ştiri  »  Hyundai lanseaza Genesis Coupe
14 OCTOMBRIE 2008, 15:27
2,450
0
Hyundai lanseaza Genesis Coupe
De Ilie Toma
0
Hyundai Motor a lansat modelul Genesis Coupe pe piata coreeana, la o ceremonie, ce a avut loc pe insula Jeju. Odata cu noua aparitie, Hyundai are intentia de a produce automobile de un nivel net superior celor actuale, ce vor dispune de performante remarcabile. Genesis Coupe are la dispozitie un motor amplasat in fata, iar tractiune este pe rotile din spate. El reprezinta un exemplu clar al evolutiei design-ului Hyundai: simplu, modern, bine proportionat si un appeal minunat.

''Genesis Coupe este primul nostru model, ce dispune de performantele unui supercar'', a spus Hyun-Soon Lee, Directorul Diviziunii de Cercetari si Dezvoltari. ''Coupe-ul va face exact ceea pentru ce a fost creat: va oferi o placere nemaipomenita de condus si va atrage noi clienti catre showroom-urile Hyundai.''

Performante superioare

Genesis Coupe este cel mai incitant si performant coupe al Hyundai, si cel mai important - modelul promite a fi cel mai accesibil sport coupe de 300 CP din lume!

Cele doua ''inimi'' ale modelului sunt urmatoarele: 3.8 litri DOHC, Lambda RS, disponibil in doua versiuni de putere, 310 si 306 CP si cel de baza, de 2.0 litri turboaspirat, ce produce 223 sau 210 CP respectiv.

Fiind bazat pe motorul Lambda V6, introdus in anul 2004, editia ultra performanta RS (Racing Sport) al celui din urma, dispune de cateva elemente cheie, multumita carora puterea a crescut pana la 303 CP, disponibili la 6.300 rpm. Sprintul pana la 100 km/h automobilul il efectueaza in 6.3 secunde. Lambda RS este construit integral din aluminiu si dispune de sistemul CVVT (Continuously Variable Valve Timing) atat pentru valva de admisie cat si pentru cea de evacuare.

Pentru cei ce doresc inca un motor mai econom, Hyundai propune versiunea Theta a motorul de 2.0 litri turboaspirat, ce ofera performante excelente. Puterea maxima este de 210 CP la 6.000 rpm, suficienta pentru a propulsa masina de la 0 la 100 km/h in doar 8.3 secunde. La fel, ca si V6-le, Theta dispune de sistemul Dual CVVT.

Vorbind de siguranta, Genesis Coupe este echipat cu placute ultra performante Brembo, ce sunt in stare sa opreasca imediat automobilul. La crash testuri, se asteapta ca Coupe-ul sa primeasca toate cele 5 stele. De asemenea, in pachetul de siguranta se includ si cele 6 airbaguri, un program electronic al stabilitatii si multe altele, menite sa tina in siguranta soferul si pasagerii.

Hyundai planifica sa vanda annual 40.000 de modelel Genesis Coupe – 5.000 in Corea si 35.000 in restul lumii. Principalii concurenti ai automobilului sunt Mitsubishi Eclipse, Nissan Altima Coupe si Ford Mustang.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!