Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz: Avem un singur reprezentant oficial in Moldova, si acela este
20 OCTOMBRIE 2008, 12:57
4,217
0
Mercedes-Benz: Avem un singur reprezentant oficial in Moldova, si acela este Grand Premium
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
Sambata, 18 Octombrie 2008. Este o zi importanta pentru Distribuitorul General Autorizat al marcii Mercedes-Benz in Moldova, compania Grand Premium. In aceasta zi are loc inaugurarea oficiala a reprezentantei Mercedes-Benz in Republica Moldova.

La eveniment au fost prezenti si reprezentantii concernului Daimler, producatorul automobilelor Mercedes-Benz, fapt care denota seriorizatea cu care brandul german trateaza piata Republicii Moldova. Evenimentul a demarat cu o conferinta de presa in care au participat reprezentantii concernului german si Directorul General Grand Premium, Dl. Serghei Gavlitskii.

In cadrul conferintei, prima si cea mai actuala intrebare pentru piata Republicii Moldova a fost problema dealer-ilor oficiali si a celor neautorizati. Este cunoscuta de toti, probabil, situatia actuala de pe piata republicii noastre: avem dealeri oficiali, autorizati de producatori, care ofera o experienta de achizitie adecvata marcii pe care o reprezinta, ofera o garantie in stransa corelatie cu producatorul si un service autorizat la nivelul standartelor impuse de acea marca. Achizitionand un automobil nou de la un dealer oficial, un cumparator beneficiaza de toate aceste avantaje, care il fac sa fie satisfacut de automobilul procurat, ii economisesc timpul si banii prin calitatea si operativitatea cu care este deservit. Pe de alta parte, insa, automobilele a foarte multe marci sunt vandute si de catre companii neautorizate, care nu poarta nici cea mai mica raspundere sau garantie in fata clientilor, si care nu au nici o imputernicire din partea producatorului. Un cumparator care ahizitioneaza un automobil nou de la o astfel de companie intra intr-o capcana periculoasa, care il poate costa in final foarte mult: un automobil procurat la o companie neautorizata poate costa mai ieftin, uneori chiar si cu 500 euro in cazul automobilelor de clasa medie, sau chiar si 3 mii euro in cazul automobilelor de lux. Insa, acelasi posesor, in momentul in care ajunge intr-o situatie in care survine o defectiune, care in mod normal ar fi inlaturata prin garantie, sau, automobilul nimereste intr-o situatie de accident – in aceasta situatie nimeni nu ii garanteaza inlaturarea defectului, nimeni nu ii garanteaza nici macar faptul ca va putea primi piese de schimb pentru automobilul sau. Si atunci, oare nu pierde cumparatorul mult mai mult decat s-ar parea ca a economisit la achizitie?

Deci, dupa cum spuneam, este o problema acuta la acest moment in Moldova. Si reprezentantii concernului german au fost intrebati care este pozitia lor fata de aceasta situatie si cine este, de fapt, distribuitorul oficial al Mercedes-Benz in Republica Moldova.

Germanii au fost foarte laconici, dar au spus multe prin cuvinte putine: “Avem un singur reprezentant oficial in Republica Moldova, si acela este Grand Premium”.

Dupa care, germanii au mai fost intrebati care este structura retelei de distributie a marcii Mercedes-Benz si ce functii ii revin, de fapt Distribuitorului General Autorizat in Moldova. Reteaua de distributie a marcii presupune functii de dirijare a vanzarilor pentru un anumit teritoriu, organizare a deservirii automobilelor Mercedes-Benz si comercializarea propriu-zisa a automobilelor. Dupa cum afirma reprezentantii Daimler, Grand Premium dispune de toate aceste imputerniciri pe teritoriul Republicii Moldova.

Au mai fost atinse subiectele posibilitatii comercializarii in viitorul apropiat a versiunilor ecologice diesel (BlueEFFICIENCY) ale modelelor Mercedes-Benz in Moldova, eventualitatea initierii unor programe de finantare din partea producatorului dupa tipul Daimler Financial Services din multe alte tari europene.

Au mai fost puse si intrebari aberante de catre jurnalisti bosorogi de la ziare prafuite, care nu au nimic in comun cu industria auto. Printre acestea se pot enumera intrebari de genul “oare de ce ati venit in Moldova daca e asa tara mica” sau “Opel si Skoda au productie in scadere. Da Mercedes ce face?” (Raspunsul la astfel de intrebari se afla in rapoartele lunare emise de producatori privind cifrele de vanzari, de unde se poate vedea si cresterile continue inregistrate de Mercedes-Benz. Si apropo, Skoda nu inregistreaza scaderi de productie).

Punctul culminant al evenimentului a fost decorarea Directorului General Grand Premium, Dl Serghei Gavlitskii, de catre reprezentantii Daimler, cu o diploma de initiere, semnata de insusi Presedintele Daimler, Dr. Joachim Schmidt, prin care germanii isi exprima increderea in noul partener si ii ureaza acestuia succese in activitate.

Seara a continuat cu o receptie oferita de Distribuitorul General Autorizat in Moldova, in cadrul careia invitatii au avut posibilitatea sa comunice si sa admire tot ceea ce inseamna Mercedes-Benz intr-o atmosfera neformala.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!