Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz incepe productia noului motor diesel, la uzina din Unterturkheim
20 OCTOMBRIE 2008, 17:32
1,846
0
Mercedes-Benz incepe productia noului motor diesel, la uzina din Unterturkheim
De Ilie Toma
0
Dupa cativa ani de cercetare si aproximativ 100.000 de ore petrecute pentru testari, noul motor diesel in patru cilindri, dezvoltat de catre Mercedes-Benz, intra in productia de serie. Acest motor de generatie noua, combina performanta cu eficienta si consuma doar 5.2 litri la 100 km, pe cand emisiile de dioxid de carbon, CO2, sunt de 138 g/km.

Fiind investiti aproximativ 500 milioande de Euro pentru dezvoltarea sa, noul motor diesel in patru cilindri joaca un rol important in productia de lunga durata a companiei Mercedes-Benz. In faza initiala, se vor produce cate 500.000 de unitati in fiecare an, la uzina din Unterturkheim.

Noul motor este asamblat la mai multe puncte de productie Mercedes-Benz si este produs in intregime Germania. La uzina din Unterturkheim sunt produse careva componente a motorului, cum ar fi cilindrii si detaliile sistemului de combustibil, dar si unitatea centrala a motorului. Uzina din Berlin va furniza pompele de combustibil si altele. Asamblarea finala va avea loc la MDC Power GmbH in Kolleda (Thuringia), o subsidiara a Daimler AG.

Rainer Schmuckle explica: ''Conceptul productiei modulare inseamna ca motorul va putea fi folosit in diferite aplicatii. Multumita aliantei de producere dintre Unterturkheim si Kolleda si numarului mare de unitati produse, am reusit sa cream ceva foarte competitiv.''

Complexitate redusa pentru mai multe aplicatii

Noua unitate in patru cilindri inlocuieste multe motoare diesel existente. Datorita design-ului sau compact, motorul poate fi montat atat longitudinal cat si transversal, iar in traducere, asta ar insemna ca el poate fi folosit pe mai multe modele produse. Incepand cu luna noimbrie 2008, cel din urma va fi instalat pe C-Class Prime Edition, fiind urmat de catre noul GLK, E-Class si S-Class, dar si camionetele Mercedes-Benz. Iar in final, motoarele vor fi livrate si catre Chrysler.

Investitii in Germania pentru noile serii de productie

Pentru fabricarea noii generatii a motorului diesel, uzina Mercedes-Benz din Unterturkheim a fost marita si extinsa, pentru a oferi un spatiu suplimentar de productie, ce indica 17.000 m2. Noua cladire este integrata in uzina existenta la moment.

Asamblarea finala, efectuata manual, va fi suportata de catre MDC Power GmbH in Kolleda (Thuringia), ce a devenit subsidiara in intregime a Daimler AG, din anul 2006. Aici a fost construita o noua cladire pentru asamblarea noului motor.

Tehnologie inovativa de producere, dezvoltata de catre Daimler

Tehnologiile inovative sunt folosite nu doar la noul motor diesel, dar si la procesul de producere a celui din urma. Sistemele de producere sunt modulare, adica ele pot fi adaptate usor pentru diferite niveluri de activitati, ce garanteaza o mare flexibilitate, respectand totodata numarul de unitati produse. Echipamentul de producere este larg, si a fost produs in colaborare cu Tehnologiile de Producere a Materialelor.

''Procesul de producere este destinat exact pentru acest produs. Eliminand elementele de care nu avem nevoie, suntem in stare sa producem mult mai eficient'', explica Volker Stauch, Director al Departamentului de Producere si Director al Uzinei din Unterturkheim.

Productie ecologica bazata pe metoda premianta

Uzina Unterturkheim a introdus metoda premianta, unde se folosesc minimum lubrifianti la productia motoarelor, inca din 2005. Tehnologia ''requisite'' a fost dezvoltata de catre departamentul din Unterturkheim, cu suportul unor experti de la diferite universitati. Introducerea acestei metode noi a redus folosirea lubrifiantilor de racire. Lubrifiantii de racire originali sunt bazati pe ulei, iar procesul este foarte scump, si necesita multa energie. Folosirea noii metoda reduce substantial din pret si totodata este foarte ecologca. Aceasta metoda a fost decernata cu premiul ‘’Environmental Leadership’’ in 2005, un premiu acordat anual de catre ‘’United Nations Environmental Programme’’ (UNEP) si Daimler AG.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!