Prima pagină  »  Ştiri  »  O noua experienta de la condus, fara emisii: Mini E
22 OCTOMBRIE 2008, 14:05
2,171
0
O noua experienta de la condus, fara emisii: Mini E
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Grupul BMW va deveni primul producator de automobile premium, ce va lansa in serie 500 de vehicule electrice pentru folosirea lor ulterioara in viata de zi cu zi. Este vorba despre Mini E, ce va fi propulsat de catre un motor electric, ce este in stare sa produca 150 kW (204 CP) si ajustat de catre o baterie ultra performanta litium-ion, ce va transmite puterea rotilor motoare fara nici un sunet si cel mai important, fara emisii. Fiind special dezvoltata pentru folosirea sa pe automobile, tehnologia folosita pe aceasta baterie permite masinii sa aiba o autonomie de peste 240 km. Initial, Mini E va fi propus clientilor privati sau corporativi, ca parte a unui proiect din California, New York si New Jersey. De asemenea, este prevazuta si lansarea modelului dat in Europa. Mini E va vedea lumina zilei la Expozitia Auto din Los Angeles din noiembrie anul curent.

Unitatea electrica a lui Mini E poate dezvolta un cuplu de pana la 220 Nm si poate oferi o acceleratie pana la prima suta de km in 8.5 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 152 km/h. Dispunand de un sistem al suspensiei special pentru versiunea electrica, Mini E pastreaza aceleasi calitati sport, aceeasi agilitate si manevrabilitate nemaivazuta a brandului.

Odata cu lansarea noului Mini E, Grupul BMW incearca sa rezolve problema reducerii consumului si emisiilor in trafic. Grupul BMW a dezvoltat un automobil ce dispune de tehnologii de ultima ora, multumita carora emisiile gazelor nocive reprezinta zero, iar placerea de a conduce prevaleaza oricum. Iar introducerea celor 500 de masini in traficul zilnic, va permite aplicarea in intregime a tutror tehnologiilor si experientelor. In final, putem spune ca Grupul BMW are ca scop producerea in serie a automobilelor electrice, ce fac parte din strategia ''Numer ONE''.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!