Prima pagină  »  Ştiri  »  Porsche Communication Management: simplitate la maxim
16 OCTOMBRIE 2008, 16:07
2,000
0
Porsche Communication Management: simplitate la maxim
De Ilie Toma
1
Producatorul german Porsche a fost decernat cu premiul ''USEWARE Award 2008'', pentru dezvoltarea unui nou sistem multimedia, ce a primit denumirea de ''Porsche Communication Management''. PCM a fost creat cu scopul de a sta la baza unitatii centrale audio si de comunicare. Noul sistem va fi regasit in toate modelele Porsche si deja este disponibil pe Cayenne si noua generatie 911.

Cu ajutorul acestui sistem, toate functiile necesare vor fi foarte usor de manevrat si de accesat.

Unul dintre principalele avantaje ale PCM-ului este monitorul touchscreen, inlocuind astfel originalul monitor cu butoane, ce era oferit pana acum. Un alt plus al noului sistem dezvoltat, ar fi numarul butoanelor de control, ce au fost reduse pana la 16. In urma acesteia, dimensiunea monitorului a putut fi marita de la 5.8 inchi pan la 6.5 inchi. Important este si faptul ca soferul are acces rapid la toata informatia necesara, unitatea fiind amplasata foarte comod, iar in rezultat, distragerea de la drum se micsoreaza. Daca de obicei, unui sofer ii lua, sa spunem, 60 de secunde pentru a introduce adresa dorita, folosindu-se de un buton rotativ, acum timpul necesar pentru a efectua aceasta operatiune a fost redus pana la 20 de secunde.

Inginerii s-au straduit ca acest sistem sa functioneze intr-un mod foarte logic si usor, modificand astfel intregul meniu de acces, pentru a facilita utilizarea sa ulterioara. Cele mai folosite si importante functii vor fi afisate pe prim plan, iar deschizand o noua fereastra, se vor afisa si functiile auxiliare, folosite mai rar.

Comunicarea vocala cu noul PCM a devenit si mai usoara. Pentru a indica un numar de telefon sau o adresa dorita, nu mai este necesar taparea manuala pe ecran. E de ajuns ca soferul sa spuna in glas informatia necesara , iar sistemul automat o va executa.

Specialistii si tehnicienii Porsche, ce sunt responsabili de sistemele de control electronice, permanent cauta solutii de simplificare, marind totodata numarul de functii disponibile. Pentru asta, se fac multe cercetari si sondaje, analizandu-se fiecare in parte.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!